Új gazdája van a százegy éves Gellért szállónak

Desktop
Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

A Danubius Hotels Group megállapodást kötött a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért Hotel eladásáról.

Mark Hennebry, a Danubius Hotels Group igazgatóságának alelnöke szerint - ahogyan azt a Menedzserfórumnak elmondta - az elmúlt két évben a Danubius stratégiai partnert, pénzügyi társbefektetőt keresett a felújításhoz, hogy visszaadhassa a Gellért Hotel korábbi dicsőségét. Ez a keresés azonban nem vezetett sikerre. Ettől a folyamattól függetlenül az Indotektől érkezett egy ajánlat a teljes hotel megvásárlására.

Az Indotek Group befektetés-kezeléssel foglalkozó, magyar-amerikai tulajdonú cégcsoport, vezérigazgatója és többségi tulajdonosa Jellinek Dániel.

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint húsz irodaház – például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház –, 11 vidéki bevásárlóközpont, több szálloda és számtalan raktárépület és iparterület. A csoport kezeli a volt Csepel Művek ipari ingatlanjainak jelentős részét is. Ez utóbbihoz több sportlétesítmény is tartozik a főváros XXI. kerületében, ehhez kapcsolódóan az Indotek Group több mint egy évtizede a csepeli sportélet egyik meghatározó támogatója és finanszírozója.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?