Szemét-ügy: azt sem tudja a kukáscég, hány milliárd forint a hiánya

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció (fotó: fkf.hu)

A csak kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél a könyvvizsgálók nem hajlandók a nevüket adni a vállalat éves beszámolójához, így azt sem lehet megállapítani, pontosan hány milliárdos a hiányuk. Valahol 7 és 15 milliárd forint között lehet a hiány - írja a 24.hu.

A cégnél két éve nem működik rendesen a számlázást bonyolító szoftver, ezért még most is vannak 2017 első félévéből származó elmaradások, néha százezres tételekben mennek ki hibás számlák, az ügyfélszolgálat pedig nem tudja megmondani a reklamáló kukatulajoknak, hogy mennyi az aktuális számlaállásuk.

A jövő évi központi költségvetés tervezetébe bekerült az idei 4,2 milliárd forint után további 4 milliárd állami támogatás a cégnek. Az NHKV az MKB-tól is kapott hitelt, így jelenleg 45-50 milliárd forint az indulás óta beletolt külső forrás - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek