Patkányhús a hamburger mellett? Ilyen is van a Bartók Béla úti állatsimogatós kávézóban

Desktop
fotó: HVG

A Bartók Béla útón található az exZOOtic Cafe, mely az utóbbi időkben sokat szerepelt a hírekben. A HVG tárta fel, egy korábban ott dolgozó nyilatkozata alapján, hogy a kávézóban – ahol a kávé mellé állatsimogatás is jár a vendégnek – bizony nem éppen rózsás a helyzet. Semmilyen szempontból sem.

A hamburger hús mellett a fagyasztóban közvetlenül az eleségnek szánt patkány teteme található. No nem azért, mert ez valami egzotikus fogás alapanyaga lenne, ezt a kígyók fogják megenni.

A beteg gekkók életének eutanáziával vetnek véget, állítólag humánus módon: még élve beteszik őket a fagyasztóba. Abba, ahol a fagyikat tartják, igaz külön polcon.

A pultos lány két ital elkészítése között időnként a helyére tesz egy-egy állatot.

A csüngőhasú malac harap, az állatok közül sokan betegek, legtöbbjük ezt túl sem éli. Az életterük minimális, gyakorlatilag folyamatosan szenvednek.

Az Index megkereste ma az ÁNTSZ-t és a Nébih-et, ahol azt az információt adták, hogy  „az ExZOOtic Café nevű kávézó és melegkonyhás vendéglátóegységgel kapcsolatban a hatóság a Hvg.hu-n megjelent információkat közérdekű bejelentésnek tekintette, ezért azonnali vizsgálatot rendeltek el. Mind az állategészségüggyel, mind az élelmiszer-biztonsággal foglalkozó szakemberek a mai napon összevont hatósági helyszíni ellenőrzést tartanak”

Cikkünket frissítjük amint újabb hírt kapunk az ellenőrzésről.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?