Az év lakóingatlan-projektje lett az újbudai Elite Park

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az Elite Park
Az Elite Park
Az újbudai Elite Park nyerte el az idei évben az “Év Tervezett Lakó Projektje” címet. Ebben a kategóriában 22 másik beruházással állt versenyben. A kiemelkedő lakóingatlan-projekt valóban egyedülálló a most induló és zajló fejlesztések között.
Az ingatlan.com és iroda.hu cégcsoport által hetedik alkalommal megszervezett "Az év irodája" versenyen idén az Elite Park nyerte el az “Év Tervezett Lakó Projektje” címet, melynek díjátadójára és gálavacsorájára 2017. február 2-án került sor a Várkert Bazárban. A kategória 22 nevezője között a piac jól ismert, jelentős súlyú szereplői tűntek fel. Az ő fejlesztéseik közül sikerült kiemelkednie az újbudai beruházásnak, melynek értékesítő és projekt-tanácsadója a Balla Ingatlan.
 
Egy kiiváló csapat és egy kiemelkedő projekt
 
Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője szerint ez a siker nem valósulhatott volna meg, ha nincs a projekt mögött egy innovatív, komoly beruházó, Jákob Zoltán, egy remek tervező, Székelyhidi Gábor és csapata, valamint, ha nem áll mögötte az értékesítő és projekt-tanácsadó Balla Ingatlan szakmaisága.
 
A fejlesztés során az első ütemben 268 lakás épül fel, melyre az építési engedélyt a beruházó már megszerezte, és jelenleg a kivitelezés előkészítése zajlik. A teljes beruházás során összesen 706 lakás épül meg, három ütemben. Az első átadásokra várhatóan 2018-ban kerül sor. A fejlesztés kivitelezése hamarosan, 2017 márciusában kezdődik, de az előértékesítés már beindult és jelentős mértékű érdeklődés mutatkozik a lakások iránt - tette hozzá Balla Ákos.
 
A nagy érdeklődésnek természetesen megvan az oka, hiszen az Elite Park nem csak építészetileg kiemelkedő fejlesztés, hanem teljes mértékben figyelembe veszi az aktuális hazai ingatlanpiaci igényeket is. Ennek kapcsán a szakértő megjegyezte, hogy az Elite Parkban egy teljesen vegyes, a kereslethez tökéletesen igazodó lakásmixet kínálnak. Ez azt jelenti, hogy egyrészt megpróbálták kielégíteni a CSOK-os igényeket, másrészt kisebb és nagyobb méretű lakások, valamint intimteraszos, luxus penthouse-ok is kialakításra kerültek.
 
Egyedülálló elhelyezkedés és adottságok
 
A projekt helyszíne, a Budafoki út - Barázda utca - Szerémi út - Galvani utca által határolt terület egy olyan környék, mely még az egyébként is felkapott és klasszikus újépítésű lokációnak számító Újbudán belül is kiemelkedő helyszínt biztosított a beruházásra. Egyrészt  közel fekszik a Dunához és a városközponthoz, másrészt kiváló közlekedési adottságokkal - a 4-es metró kötöttpályás megközelítésével - rendelkezik.
 
Ráadásul a társasházak közvetlen környezete kifejezetten csendes, nyugodt, és nevéhez méltóan park-szerű lesz. Valóban zöld környezetben állnak majd a társasházak, nyilván persze a városközponti lokáció lehetőségeihez igazodva - jegyezte meg Balla Ákos. A Budafoki út felől például egy 40 méter széles zöld védősáv biztosítja majd a pihenni vágyó lakók kényelmét, de kialakításra kerülnek családbarát játszóterek is, mégpedig olyan módon elhelyezve, hogy ne zavarják az Elite Park lakóinak nyugalmát.
 
A lakások négyzetméterárai a kiváló adottságok ellenére 520-550 ezer forint között alakulnak, igaz ebben nincsenek benne a fajlagosan drágább penthouse-ok és garzonok. Balla Ákos szerint jelenleg ez egy teljesen reális értékesítési ár az újépítésű lakások esetében a XI. kerületben, és akkor itt még nem is vettük figyelembe az Elite Park egyedülálló paramétereit. Aki ebben a fejlesztésben vásárol befektetési szándékkal, az a munkahelyek és egyetemek közelsége miatt állandó bérlői keresletre, és magas bérleti díj bevételre számíthat - jegyezte meg.
 
A díjról
 
Az ingatlan.com-hoz 2015-ben csatlakozott iroda.hu csoport (az iroda.hu, a raktar.hu és a retail.hu ingatlankereső oldalak és a realista.hu szakmai hírportál) 2010-ben rendezte meg először “Az Év Irodája” versenyt, melynek díjai ma már az irodapiac legelismertebb kitüntetéseinek számítanak. A versenyen az állandó kategóriák mellett az aktuális piaci trendeket figyelembe véve minden évben új kategóriákat is meghirdetnek.
 
Idén immár hetedszer rendezték meg a versenyt, melyen a szakma értékeli és jutalmazza a legjobb irodákat, irodaházakat, zöld ingatlanokat, új fejlesztéseket, üzemeltető cégeket és szakembereket. A nevezőket több lépcsőben bírálják el. Első körben közönségszavazásra bocsájtják a nyilvános pályázatokat, majd egy független, a kategóriáknak megfelelő szakemberekből álló zsűri értékeli őket. A végső döntést pedig a nevezőktől bekért további pályázati anyagok és a személyes bejárások után hozzák meg a szakemberek. Az iroda.hu csoport deklarált célja az, hogy a díjakkal azokat a cégeket emeljék ki és jutalmazzák, melyek tisztességes keretek között kiemelkedőt alkotnak a hazai piacon.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?