Albertfalvára igyekszik a Lidl

Desktop
A versenyhelyzetbe kerülő CBA Príma
A versenyhelyzetbe kerülő CBA Príma
A Lidl Albertfalván akar áruházat építeni, de még nincs meg minden engedélye. Ha megépül az üzlet, az komoly konkurenciát jelenthet a közvetlen közelben lévő CBA Prímának, a szintén nem messze fekvő Auchannak, az Aldinak és a Sparnak is. 
 
A Budafok szomszédjában lévő Savoya Parkban egy Auchan, vele szemben egy Aldi működik, két villamosmegállóval beljebb egy CBA Príma van, még egy megállóval arrébb van az az OMV-kút, amely elsőként adott helyet egy Sparnak.
 
A Lidl már évekkel ezelőtt megvásárolt egy területet a Fehérvári úton, amelyen újabb üzletet akar felhúzni. Az ingatlanon korábban festékgyár működött, ezért a Lidlnek - a cég újbudai önkormányzatnak tavaly decemberben írt levele szerint - már 2008-ban talajvíz-kutatásokat kellett végeztetnie a Közép-­Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség kérésére. Utóbbi szervezet azonban újabb fúrásokat írt elő - olvastuk Csernátony Csaba bejegyzésében a Buksza blogon.
 
Az önkormányzati dokumentumokban több helyrajzi számon szerepel a kérdéses ingatlan, közülük az egyik helyrajzi szám egy, a városhoz jóval közelebb, az Újbuda Központnál lévő ingatlant azonosít, van, de festékgyár csak az előbb említett albertfalvai részen, a Fonyód utca-Bükköny utca-Albertfalva utca-Fehérvári út által határolt területen volt, így itt készül boltépítésre a Lidl.
 
Egyelőre nincs meg minden engedély a Fehérvári úti Lidl-egységhez, de ha a cég terveinek megfelelően megépül, akkor a Vegyész utca és a Fehérvári út sarkán lévő CBA Prímának kell összeszednie magát, utóbbi egység ugyanis 2-3 perces sétára van a Lidl kezében lévő területtől. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?