Három új családi szabadidőpark Újbudán

Desktop
A kép csak illusztráció, ez a martfűi szabadidőpark terve. Lassan tíz éve, hogy elkészült, és azóta szerencsére a fák is megnőttek.
A kép csak illusztráció, ez a martfűi szabadidőpark terve. Lassan tíz éve, hogy elkészült, és azóta szerencsére a fák is megnőttek.

Hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport- és rekreációs funkciókkal bővülnek - tette közzé a Főkert. A 2,1 milliárd forintos fejlesztés célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket.

Így kerül családi szabadidőpark a Függetlenségi parkba, az Egyetemisták parkjába és a gazdagréti Kaptató sétányra is, a "Budapest 2019 - Európa sportfővárosa" programsorozat keretében

Összesen hét új családi szabadidőparkot alakítanak ki a fővárosban: az újbudaiakon kívül az I. kerületi Tabánban, az óbudai Hajógyári-szigeten, a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren és Csepelen a Csillagtelepen.

A  parkokban kültéri edzőeszközök, sportpályák, futókörök, játékok, valamint pihenő- és közösségi terek egyaránt helyet kapnak, ezeket egészítik ki közvilágítási és információs rendszerek, utcabútorok, ivókutak, valamint wifi-vel, UV-sugárzásmérővel és fényforrással felszerelt okos oszlopok.

A projekt keretében több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek, de a szakemberek gondoskodnak a faápolásról, valamint az út- és járdafelületek megújításáról is.

A munkálatok augusztus első napjaiban néhol már meg is kezdődtek, a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba az első felújított parkokat a budapestiek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?