Van, ahol már nem várnak a csodára

Desktop

A képet a XI. kerületben készítette az Index olvasója, de lassan mindenhova ki lehet majd tenni egy ilyen táblácskát.

A "hulladékszigeteket" a nagy szelektív konténerekkel is sorban szüntetik meg, mert az önkormányzatok mindenhol beleuntak abba, hogy a környékük botrányosan néz ki, az FKF pedig a házakhoz kihelyezett szelektív szemeteseket üríti ritkán - valószínűleg igyekeznek legalább a rendes, nyakunkra büdösödő háztartási hulladék rendszeres szállítását fenntartani.

Mindeközben van egy vállalásunk Európa felé, hogy 2020-ig legalább az ötven százalékát a szelektíven gyűjthető szemétnek nemhogy összegyűjteni, hanem újra is hasznosítani kellene.

A vállalás egy dolog, a klímakutatók szerint egyre biztosabb, hogy nagy pácban vagyunk. Már most. És ennél csak csúnyább lehet a jövő, ha nem sikerül változtatni a szokásainkon. Persze, lehet mondani, hogy majd a nagy országok, ha csinálnak valamit, akkor majd mi is. De ide tartozik a szelektív szemétgyűjtés is. Ennyit mi is megtehetünk. Vagy legalább annyit, hogy addig is összepréseljük-aprítjuk a szemetet, annyival is könnyebb begyűjteni.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek