Budapest 100, Újbuda: idén a terek a menők

Desktop
Fotó: Budapest Fotó
Fotó: Budapest Fotó

A Budapest100 rendezvény egy civil városi ünnep, amelynek célja, hogy felhívja a budapestiek figyelmét a körülöttünk lévő város mindennapi értékeire. 2011-ben azzal a szándékkal indult az OSA Archívum és a KÉK - Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére, hogy legyen egy olyan hétvége, amikor mindenki megismerheti és megszeretheti a minket körülvevő várost, épületeivel és lakóival együtt. A rendezvény célja az is, hogy már a szervezés előkészítő fázisában közelebb hozza egymáshoz a városlakókat, a szomszédokat, a generációkat, írják magukról.

Idén május ötödikén és hatodikán tartják a Budapest100-at, és minden a terekről szól majd. De nem az impozáns, ünnepélyes, középületekkel teli nagy terekről, hanem azokról a picikről, kicsit nagyobbakról, amiket az ott élők laknak be, szeretnek, vagy akár siettükben észre sem vesznek.

Mert nem csak a kívülállóknak, kíváncsiaknak, profi és amatőr várostörténészeknek akarják megmutatni a tereket, hanem azt is szeretnék, hogy ez a két nap új barátságokat, ismerősöket szerezzen minden arra járónak. Szóval, még olyan is előfordulhat, hogy valaki a kis tér közepén, hokedlin ülve zenél neked :D

A kerületből három, igazán különböző karakterű, kisebb-nagyobb teret választottak, a Gárdonyi teret, a Károli Gáspár teret és a névtelen, Bercsényi utca Allée melletti szakaszát. Az ott lakók már biztosan meg is kapták a Budapest 100 levelét, és remélhetőleg azon törik a fejüket, mit is mutassanak meg nekünk a környékből. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek