Budapest100: a rakpart régi palotáit és kortárs épületeit is bejárhatjuk

Oszd meg másokkal!

Desktop

A rakpart lesz idén a fővárosi épületeket bemutató Budapest100 program központi témája. A 18. századtól egészen a legmodernebb épületekig ismerhetik meg a Duna-parti házakat a látogatók április 22-én és 23-án.

A Rákóczi hídtól az Árpád hídig a Duna-parti lakóközösségek, intézmények az épületek korától függetlenül vesznek részt programban, így a régi paloták mellett modern és kortárs épületek is lesznek a látogatható helyszínek között.

"A hidak látványa, a pesti templomtornyok és a budai dombok, a vízben este tükröződő fények méltán tették a világörökség részévé a rakpartot. Partjain a magyar történelem ünnepei és tragédiái zajlottak, és míg hétköznapjait régebben az ipar, a kereskedelem és a közlekedés határozta meg, ma a turizmus, a szórakozás, a hajókázás és a híres fürdők mellett a diplomácia és a politika helyszíne. A rakpartok jövője állandóan megújuló vitatéma és sürgető urbanisztikai feladat, amelyet szintén feldolgoznak majd a két napos sorozat programjai" - olvashatjuk az ajánlóban.

A Budapest100 ötletgazdája a Blinken OSA Archívum, szervezője a KÉK - Kortárs Építészeti Központ.

A részletes programot a rendezvény oldalán tudjátok megnézni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?