Majdnem hatszáz tonna hulladék volt a sínek mentén

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: MÁV
Fotó: MÁV

A hét mozdonnyi, azaz 584 tonnányi hulladékot még február végéig takarította el a MÁV fővárosi és vidéki vasúti területekről. 

Szerencsére a kerületi,  Budaörsi út – Ajnácskő út és Fehérló út közötti szakasz és az Alsóhegy út is belekerült a "takarítási zónába".

Nincs a vasútnak könnyű dolga, mert  az érvényes jogszabályok szerint az ingatlan tulajdonosa felelős a területén található hulladékért, de azt mindannyian látjuk, hogy a vasúti területeken és a nyílt – a vasúti közlekedés biztonsága miatt le nem zárható – pálya közelében található illegális szemétlerakók nem a MÁV tevékenységéből származnak. A több 10 ezer köbméterre tehető hulladékmennyiség jellemzően lakossági, kommunális hulladékból, használt műszaki cikkekből, építési törmelékből és zöldhulladékból tevődik össze.

A helyzet megoldására egyeztetéseket folytatnak az érintett önkormányzatokkal, feltérképezik a lakosság közvetlenebb tájékoztatása, a közös területbejárások és a polgárőrséggel történő együttműködés lehetőségeit. Munkacsoportot hoztak létre, ez a szakértői testület az illegális hulladéklerakás megelőzésére, felszámolására vonatkozó akciótervet készít elő, és az érintetett szervezetekkel közös, szélesebb körű egyeztetéseket kezdeményez - számolt be az eddigi eredményekről és tervekről az orientpress.

A TeSzedd napokon ezernyi Mávos önkéntesként, mint mindenki más, szedte a szemetet.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek