Nem a fákat irtják, az erdőt gondozzák

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: ujbuda.hu
Kép: ujbuda.hu

Ne lepődjetek meg és ne aggódjatok fölöslegesen: az idei évben a Pilisi Parkerdő  emberei a Kamara-erdő területén több részletében ritkítják majd az erdőt.

Ezek az úgynevezett nevelő-vágások azért szükségesek, hogy az erdő megfelelően tudjon fejlődni. Az egészséges, életerős fákat segítik azzal, hogy a növekedésüket akadályozókat eltávolítják. A növekvő fáknak nagyobb térre van szükségük, eltérő adottságaik miatt különböző méretűek lehetnek, miközben egymással versenyeznek a fényért, a vízért és a tápanyagokért. Ebbe a folyamatba szakértelemmel kell beavatkozni, hogy a legjobb összetételű és adottságú erdő alakuljon ki.

  • a Nagyrét lejtő mellett növedékfokozó gyérítést végeznek 0,68 hektáron, ami a középkorú, illetve érett faállományokban a vastagsági növekedést segíti elő.
  • a Kamaraerdei út mellett három hektáron törzskiválasztó gyérítésre van szükség. Ez a fiatalabb állományokban az ígéretes fák kiválogatására, illetve a magassági növekedés elősegítésére irányul.
  • a Kamaraerdei út közelében, a Szép utca meghosszabbításában egy 0,08 hektáros foltban tarvágást terveztek, ami az ott található összes fa egyidejű kitermelését jelenti.
  • a Susulyka utca mentén kéthektáros területen készletgondozó használatra kerül sor, ilyenkor a folyamatos erdőborítás fenntartása mellett hajtanak végre vegyes korú és szerkezetű erdő kialakítását célzó fakitermelést.
  • Kőérberek területén, a Vadászhegy és a Balatoni út között 0,73 hektáros területen elegyarány-szabályozó tisztítást fognak végezni, ami a különböző fafajok arányát szabályozza - tette közzé a Parkerdő információit az önkormányzat oldala

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek