Zárjátok be a méhecskéket, vasárnap szúnyogirtás lesz (vagy nem)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: hampton tecnico
Kép: hampton tecnico

Az országos katasztrófavédelmi szúnyoggyérítési program keretében (azaz amikor központilag rendelik meg a szúnyogirtást, nem  kerület kéri), augusztus 12-én, vasárnap végzenek permetezést a XI. és XXII. kerületben. (Esőnap a következő hétfő, vagy kedd.)

A jegyző egy hete ki is tette a minisztérium értesítését (itt megtaláljátok), és jó, ha komolyan veszitek, mert a szer, amivel permeteznek csak a melegvérűekre nem ártalmas. 

A szúnyoggyérítés során deltametrin hatóanyagú irtószert használnak, egészen minimális mennyiségben. Hektáronként 0,6-1 gramm deltametrin kerül a szabadba, ez négyzetméterenként 0,0001 grammot jelent. Ez a dózis sem az emberekre, sem a melegvérű állatokra, sem pedig a növényekre nem jelent veszélyt, még hosszú távon sem. A készítmény csak több ezerszeres dózisban jelentene kockázatot bárkire is. A hatóanyag a kijuttatás után néhány óra alatt lebomlik, tehát hosszan tartó környezeti hatásokkal sem kell számolni. Deltametrin hatóanyagú növényvédő szereket a mezőgazdaságban körülbelül tízszer nagyobb mennyiségben permeteznek ki, mint amekkora dózist a szúnyoggyérítés során használnak belőle - igyekszik mindenkit megnyugtatni a katasztrófavédelem.

Csakhogy közben Budafokon már szóltak, hogy a nagy meleg miatt elmarad az e heti szúnyogpermetezés. Hát, inkább figyeljetek oda, és kétszer gyűjtsétek be a méheket (akinek van), mint egyszer se.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?