Milyen lesz az új lágymányosi templom?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Az épülő lágymányosi templom (fotó: Bíró Tamás)

Bíró Tamás, kedves olvasónk az épülő lágymányosi templom mellett lakhat, mindenesetre küldött nekünk-nektek egy képet a munka állásáról. Balra a látványterv, jobbra a pillanatnyi helyzet.

Amint megírtuk tavasszal, áprilisban rakták le a Meszlényi Zoltán templom alapkövét. A Fehérvári út - Etele út - Petzvál József utca között nemcsak templomépület emelkedik majd, hanem egy urnatemető is.

Tamás tart attól, hogy a látványtervnek nem teljesen felel meg az eddig megépített pinceszint. Mint írja: "Olyan, mintha fordítva tartották volna a tervrajzot. Látszólag elég érdekes helyre került az épülő templom főépülete. Látványterven balra a Petzvál József utca van, jobbra a toronyház. Főépület hátul, harangláb elöl. Valóságban az épület előre került, és a harangláb a túloldalra megy majd?"

Ezekre a kérdésekre mi sem tudunk válaszolni, de majd kiderül, hogy eltértek-e a tervektől, ha készen lesz a templom. Pillanatnyilag még az építkezés felénél sem járnak, tehát bárhogy alakulhatnak a dolgok.

Egy biztos, Musits Antal (Tóni) atya előbb-utóbb új templomban celebrálhatja a miséket, s reméljük, építészetileg is színvonalas látnivalóval gazdagodik kerületünk.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?