Mi a véleményetek a kerületi óvodák összevonásáról?

Szerző:
Peregi Tamás
2015.05.31. v., 19.08

Oszd meg másokkal!

Idén tavasszal tárgyalta a képviselő-testület a köznevelési koncepciót. Ennek keretében a most működő 23 óvodát összevonják, és 8 intézményt hoznak belőlük létre. Az ötlet nem nyerte el az óvodába járó szülők tetszését, aláírásgyűjtésbe kezdtek, majd több tüntetést is tartottak.

Hogy az óvónők és az óvodai igazgatók véleménye mi, azt csak sejthetjük, hiszen ők önkormányzati alkalmazottak. Mik az előnyei a centralizációnak? Valamivel olcsóbbá teszi az üzemeltetést, operatívabbá válik a rendszer, az egykori igazgatók telephely-vezetőként gyerekcsoportot is kapnak.

Hátrány, hogy egy-egy igazgatóhoz annyival több gyerek tartozik majd, hogy nem ismerheti őket személyesen. Megszűnhet a korábbi óvodák speciális jellege, a centralizáció egyöntetűséghez is vezethet. Rugalmatlanná válhat a rendszer irányítása.

Mérlegelve a pozitívumokat és a negatívumokat, ti hogy döntenétek? Legyen nyolc nagy intézmény a kerületben, vagy maradjon 23 önálló óvoda?

Érdemes összevonni az óvodákat, mert nyolcat hatékonyabban lehet működtetni, mint 23-at.
6% (7 szavazat)
Maradjon meg a 23 óvoda, mert a sokszínűség, az önállóság érték.
94% (103 szavazat)
Összes szavazat: 110
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek