A mozgás éjszakája: 17 sportág a Duna-parton

Oszd meg másokkal!

Desktop

Idén már ötödször rendezik meg szombaton (június 15-én) a Műegyetem rakparton a Mozgás Éjszakáját, most már 17 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni. Az eseményre közel 20 ezer résztvevőt várnak a szervezők.

A rendezvény célja, hogy minél több embert sikerüljön megmozgatni. "Egy közelmúltban készült felmérés szerint Európában a legelhízottabb ország vagyunk, ezért is fontos, hogy olyanok is elkezdjenek sportolni, akik eddig nem tették" - emelte ki Révész Máriusz kormánybiztos a rendezvény sajtótájékoztatóján. Hozzátette: igyekeznek a mozgást, aktivitást pozitív élményekkel összekapcsolni.

A Mozgás Éjszakáján az olimpiai ötpróba sportágaiban - futás, gyaloglás, kerékpározás, úszás, sárkányhajózás - ötpróbapontokat is lehet gyűjteni. A 60 pontot elérők között 24 utat sorsolnak majd ki a jövő évi tokiói ötkarikás játékokra.

Az olimpiai ötpróba sportágain kívül még többek között asztaliteniszezni, kispályás focizni, korfallozni, lábtoll-labdázni, tollasozni lehet majd, vagy akár kipróbálni a jógázást, a spinninget, a harcművészeteket vagy a zumbát.

A vendégek között lesznek olimpiai bajnokok is, igyekeznek népszerűsíteni a sportolást, így Storcz Botond, Dombi Rudolf és Fodor Rajmund.

Az úszást persze nem Dunában, hanem szombaton délután 5 és 8 óra között lehet kipróbálni a Tüske Uszodában, a többi sportágat viszont tényleg a parton vagy a part közelében találjátok majd, este 9-től. Sárkányhajózni lehet majd a Dunán, túrázni a Gellért-hegyen (ehhez hozzatok saját fejlámpát).

A részeletes programot, időpontokkal, ide kattintva találjátok.

Mivel a Mozgás Éjszakáját a Műegyetem rakpart Gellért tér és a Kopaszi-gát közötti szakaszán tartják meg, ezért ott pénteken éjféltől parkolási tilalmat rendelnek el.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?