Százhúsz éves a BEAC

Desktop

Közgyűléssel ünnepelte alapításának 120. évfordulóját a BEAC.

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, azaz a BEAC szerdán este az ELTE Egyetem téri épületében közgyűléssel és díjátadóval ünnepelte az egyesület megalapításának 120. évfordulóját.

A rendezvényen Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora beszédében hangsúlyozta, hogy a BEAC a hazai versenysport meghatározó része, és fennállása óta a magyar sportnak hat olimpiai, több világ- és Európa-bajnokot, valamint több száz országos bajnokot adott.

Az 1898. november 5-én alakult klub első elnöke Eötvös Loránd volt. Olimpiai aranyérmes sportolói pedig a sportlövő Prokopp Sándor, az úszó Csik Ferenc, Asbóth József pedig a magyar tenisz első Grand Slam-bajnoka.

A BEAC színeiben jelenleg 18 sportágban 5200-an sportolnak, akik igazi sportközösséget alkotnak.

A közgyűlés keretében adták át a BEAC örökös bajnoka kitüntetéseket, melyeket Hámori Jenő, az 1956-os melbourne-i olimpiai bajnok kardcsapatának tagja, a klub utolsó élő ötkarikás bajnoka; Győrffy Dóra Európa-bajnoki ezüstérmes magyar csúcstartó magasugró; Nagy Zsuzsa olimpiai negyedik síkfutó, Szepesi Ádám  olimpiai ötödik magasugró, valamint Hegedüs András és Hegedüs Ágnes világbajnoki bronz-, illetve ezüstérmes tájfutók vehettek át. 

Az Év sportolója Németh Angéla díjat a maratonfutó magyar bajnok Csere Gáspár kapta.
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?