120 éves idén a BEAC: kiállítás az Albertfalvi Közösségi Házban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: ujbuda.hu
Kép: ujbuda.hu

2018-ban ünnepli fennállásának 120. évfordulóját az 1898. november 5-én alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC), az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportegyesülete. Az egyesület a 20. század elején a magyar sport fejlődésének egyik fontos szereplőjévé vált. Vezetői, tagjai több sportág meghonosításában és népszerűsítésében is az élen jártak, munkásságuk példát mutatott a később megalakuló egyetemi sportegyesületek számára is. Fennállása óta hat olimpiai bajnokot, több világ- és Európa-bajnokot, valamint több száz országos bajnokot adott Magyarországnak, jelenleg több mint 5200, többségében egyetemista és kerületi utánpótláskorú sportolóval büszkélkedhet.

A 14 részes kiállítás az egyesület történetét olyan kiváló BEAC-osok érdemein és eredményein keresztül kívánja bemutatni, akik teljesítményükkel megbecsülést szereztek Magyarországnak, az egyetemi sportnak és méltán írták be úgy őket a történelemkönyvekbe, mint „ELSŐK”, írja róluk a kerület oldala

A kiállítás megnyitója február15-én lesz, délután kettőkor, az Albertfalvi Közösségi Házban.

A kiállítás ingyenesen megtekintő március 30-ig, hétköznapokon, előzetes időpontegyeztetés alapján.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek