Halálos körhinta - Rácz Vali, a dizőz

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

RÁCZ VALI, A DIZŐZ
A Szatyor Bár egykori népszerű énekesnőjére emlékezünk 

Tisztelettel meghívjuk Önt 2019. június 16-án 18 órára az 1930-as, 1940-es évek dívájának pályaképét összefoglaló Rácz Vali-emlékestre.

Vendégek:
GALLUSZ NIKOLETT, a Madách Színház művésze, a Club 54 zenekar énekesnője
KÉMÉNCZY ANTAL zenei vezető
KURUTZ MÁRTON, a Magyar Nemzeti Filmarchívum kutatási és gyűjteményi vezetője
MONICA PORTER, az énekesnő leánya, Londonban élő újságíró, a Halálos körhinta című kötet szerzője
PÉTER ZSOLT, színháztörténész, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa
Az est háziasszonya: Juhász Anna

RÁCZ VALI ///
A göllei iskolaigazgató leánya, miután 1936-ban Dohnányi Ernőtől átveszi énektanári diplomáját, a katedra helyett a Negresco kávéház pódiumát választja. Néhány év alatt a Vigadó téri üvegpalota, a Hangli kedvence lesz. Az országos népszerűséget azonban a rádió és a film hozza meg számára. Karrierje csúcsa a második világháború vészterhes időszakára esik. Bár az úri középosztály tagja, a Horthy-rendszer ünnepelt sztárja, önzetlenül segíti a vészkorszak üldözöttjeit. Villájában titkos búvóhelyet alakít ki, s ezzel magát is halálos veszedelembe sodorja…
Az énekesnő leánya, a Londonban élő újságírónő Monica Porter, a történet szereplőinek beszámolói és édesanyja visszaemlékezései alapján izgalmas, fordulatokban bővelkedő, kitűnő kordokumentumot írt Halálos körhinta címmel.
A kötet Rácz Vali szakmai munkásságát is bemutatja. A művész színházi és filmszerepeit, az életút fontosabb eseményeit Péter Zsolt színháztörténész összegezte.
A hiánypótló diszkográfia a dalok szerzőit és közreműködőit rendszerezi. A kiadvány különlegessége, hogy a restaurált lemezfelvételeket QR-kód segítségével az Országos Széchényi Könyvtár weboldaláról letöltheti az olvasó. A pályaképet ritka, sosem közölt fotók és színháztörténeti dokumentumok teszik teljessé.
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?