Iskolaelőkészítés STARTMEZŐ programmal

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

ISKOLÁRA VALÓ FELKÉSZÍTÉS - másképp, mint máshol

STARTMEZŐ PROGRAM

Egy gyermek iskolai karrierjének legmeghatározóbb állomása az első osztály: nem mindegy, hogy milyen pozícióból, milyen startmezőről lát neki ennek a hosszú útnak. A legtöbb nagyóvodás már alig várja, hogy iskolába járhasson, hogy ő is el tudja olvasni a meséket, vagy hogy ő maga írhassa meg levelét a Mikulásnak. Ugyanakkor, -mint ahogyan bennünk, felnőttekben is-, van bennük némi szorongás is az újtól, egy egészséges félelem az ismeretlentől.  

A bennük élő, már-már misztikus képet úgy lehet a valósághoz közelíteni, hogy a saját bőrükön tapasztaltatjuk meg velük az iskolai légkört, annak minden pozitív és negatív vonzatával együtt. Ahol átélhetik, hogy mennyi ideig tart egy tanóra, és ehhez képest mennyi ideig tart a szünet. Ahol megtanulhatják, hogy az iskolában is vannak szabályok, amik egész másmilyenek, mint az óvodában. Ahol megélhetik, hogy milyen érzés ügyesedni, fejlődni, dicséretet kapni és elismertnek lenni. Ahol elhiszik azt, hogy nincs mitől félni. 

Ennek érdekében dolgoztunk ki egy olyan iskolaelőkészítő módszert, - a STARTMEZŐ programot - , ahol az iskolai rendszert lemásolva készítjük fel a gyerekeket az iskolai életre:

- napi 4x45 perces játékos "tanórán" vesznek részt a gyerekek előre kiadott órarend alapján 

- a "tanmenet" egyértelműen követhető az általunk megszerkesztett "munkafüzetek" és "tankönyvek" alapján

- Saját kidolgozású motivációs rendszer segíti a gyerekeket a szabályok elsajátításában és betartásában

- Értékelő füzetek segítik a differenciált, egyénre szabott visszacsatolásokat

- Gyógypedagógiai szemléletünknek köszönhetően nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni képességek feltérképezésére, ill. a differenciáló módszerek alkalmazására.

Fontos! A Startmező nem ad tantárgyi ismereteket, nem tanít meg olvasni és írni. A Startmezőn erősítjük meg az íráshoz, olvasáshoz és számoláshoz szükséges részképességeket, itt trenírozzuk a figyelmet, az emlékezetet és a gondolkodást olyan színvonalúra, hogy ezek elősegítsék majd a sikeres iskolai pályafutást.

A programba kizárólag azokat a nagycsoportból elballagott óvodásokat várjuk, akik közvetlenül az iskolakezdés előtt állnak, és előzetes, célzott gyógypedagógiai vizsgálaton vettek részt (melynek árából 50% kedvezményt biztosítunk a programba jelentkezőknek). 

Olvass tovább: https://iskolavar-hu.webnode.hu/nyari-programok/iskolaelokeszites-startm...

2019. június 17. hétfő, 08.002019. június 21. péntek, 12.00
Telefon: 
+36-70-4131674
Mit szólsz hozzá?