Valami ismeretlen - PETRI 75

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Hadik Irodalmi Szalon márciusi estjén a 2018-ban 75 éve született Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, újságíróra, PETRI GYÖRGYre emlékezik. 

"Az utókornak nem üzenek semmit, azt mondanám. Az üzenet mindig valami direkt, közvetlen tanácsot jelent, olyat meg én adni nem tudok. De egyébként is úgy gondolom, helyénvalóbb nem tolakodónak lenni üzenetek tekinteteben; nem áll jól senkinek. Felejtsenek el, vagy olvassak a verseimet, a könyveimből minden kiderül." (Petri György) - Üzenet az utókornak (Az utókornak nem üzenek semmit – Utolsó beszélgetés Petri Györggyel in: Keresztury Tibor: Petri György, Magvető, 2015)

Petri már 12-13 éves kora körül költő akart lenni. 1974-től szabadfoglalkozású író. 1975-88 között publikálási tilalom alá helyezték, így művei szamizdatban jelenhettek meg. 1990-ben József Attila-díjat kapott, 1996-ban pedig Kossuth-díjat. 
Mit jelent szémára József Attila, a költészet, a költői nyelv, a filozófia, az irónia, a szerelem? 
Valami ismeretlen - Petri 1990-es kötetének címe! 

Az est háziasszonya: Juhász Anna
Belépő: 1000 Ft
Az estre a jelentkezés februárban indul!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek