Mesterek és tanítványok sorozat: Nyitrai Marianna

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Nyitrai Marianna Ország-világ az én hazám címet viselő koncertje a Hagyományok Háza Mesterek és tanítványok koncertsorozatának keretében.

Az elmúlt századok embere, kivált a parasztsorban élő, nemigen ismerte a hivatásos énekes világát. A ma embere hamar elfogadta ezt a minőséget. „ Énekesi” életformám szerint azt kívánom tükrözni, amit eltűnt korok embere gondolt és érzett egy jó énekes hallatán… Szép, jó ez a nóta. Nem a nótás. Megszólalt az ének utcán, mezőn, hordozták azt névtelen „csillagok”. Élt a dalolás és hallgatósága is benne. Már csak felvételről cseng Ambrus Sándorné Márton Kata, Dömötörfy Józsefné Szmodics Borbála, Kiss Erzsébet és más kiváló női nótafák hangja. Az ő nótáikat énekelem –többek közt- és azért, hogy mások is énekeljenek. Élő ember élő muzsikája. Ezt tehetjük hozzá az elnémult közösségek muzsikájához mi „előadók”. Mindezt kiváló zenészbarátokkal teszem ezen a koncerten. Ők mind mestereim.

Közreműködők:

Üsztürü
László Lehel, László Csongor (Csűrös Banda)
Juhász Zoltán
Kodoba Florin
Husi Gyula
Jámbor István, Mezei Ferenc (Szászcsávás)
András Orsolya
Végh Andor
a Zselic Művészeti Iskola (Szenna) volt tanítványai

Jegyek a Hagyományok Háza weboldalán. 

21 órától ingyenes táncház

Share In Messenger

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek