MagyarVista Social Club & Imágó Tánctársulat Tánckoncert

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Magyarországon a vasfüggönyön át beszivárgó beat zene hamar teret hódított magának a 60-as években, a magyarra átültetett angolszász rock’n’roll valahogy mégsem bizonyult időtállónak. A 10 évre rá indult táncházmozgalom , tehát a paraszti kultúrából átmentett néptánc és népzene viszont egyszer csak a városiak egyik szubkultúrája és színpadi műfaj lett. Az igény már akkor megvolt rá, hogy a hazai zenekarok stílusiránytól függetlenül valami egyedi, sajátosan magyar produkciót hozzanak létre.

A MagyarVista Social Club éppen azért indult, hogy a lehető legjobban kitolja a kulturális határokat minden irányba. A zenekar esszenciája abban rejlik, hogy az akkori és a modern könnyűzenét valamint a népzenét miként tudja egy szerves egésszé alakítani a színpadon. 
Ehhez a projekthez éppen emiatt a legkülönfélébb stílusok elismert képviselői verődtek össze 2011-ben. A jazz, a pop, a rock, a latin, a blues és a folk találkozása saját szerzeményeken keresztül történik meg. Az ebből kialakult crossroads mentén akár Nyugat-Európában, akár az Államokban, akár Keleten hallgatják a dalokat, mindenkinek kicsit ismerős lehet egy-egy dallam, egy-egy zenei megfogalmazás, mégis valami teljesen új és izgalmas világgal találkozik.

Több, mint két éve a „Mégis a szerelem” c. daluk benne van a Petőfi Rádió rotációjában. 2017 a banda életében a megújulás éve: Az énekesnői poszton Paár Julcsit Kovács Sára énekesnő váltotta, aki fuvolistaként is új színfolt az együttes megszólalásában. Harmadik lemezük, a „Mégis a szerelem” a Gryllus kiadó gondozásában jelent meg, mely minden eddiginél letisztultabb formában képviseli egyedi, világzenei stílusukat a hazai palettán. Az Imágó Tánctársulattal közösen bemutatott ’Mégis a szerelem - Tánckoncert’ egy egész estés látványos produkció, mely nagy színpadokon és színháztermekben is képes megszólítani a közönséget. 

Jegyár:
Elővételben: 1000.-Ft
Helyszínen: 1500.-Ft

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek