Nagyköveti szinten a Zöld Pardon ügye

Desktop
forrás: origo.hu

Korábbi cikkek a témában:

Ahogy az várható volt, múlt csütörtökön nem nyitott meg a Zöld Pardon. Azóta ugyan érdemi előrelépés nem történt, viszont annyit lehet tudni, hogy a szórakozóhely vezetői találkozót kértek a német nagykövettől. Azért akarnak Matei I. Hoffmann-nal beszélni, mert a hírek szerint a német tulajdonban lévő Infopark kérésére ő lobbizta ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, hogy "kérje meg" az érintett önkormányzatokat arra, hogy utasítsák el a Zöld Pardon engedélykérelmeit.

A színfalak mögött történnek a tárgyalások, így csak információmorzsák jutnak el a nagyközönségig. Annyi biztos, hogy ezen a héten már nem lesz meg a sokak által várt megnyitó, s a Zöld Pardon vezetői is érezhetően visszavettek magabiztosságukból. A minisztérium a német-magyar gazdasági kapcsolatokat szeretné megóvni a csinnadrattától, ami szintén erős túlzásnak hangzik.

A legvalószínűbb, hogy előbb-utóbb sikerül kompromisszumra jutniuk a feleknek, s ne felejtsük el, az ügyben nem a XI., hanem a XII. kerületi önkormányzat fogja kimondani a végső szót. Szép dolog a demokrácia, hátha előbb-utóbb belejövünk!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?