Hegedű&bor: különleges hétvége a Fonóban

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: FB, Fonó
Fotó: FB, Fonó
Nem csak a népzene kedvelőinek szól a Fonó hétvégi rendezvénye. Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját. Szombaton és vasárnap vonós mesterhangszerek kiállítása mellett borkóstolók, koncertek várják az érdeklődőket.

A kétnapos eseményen hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken világhírű művészek és remekművek szólalnak meg a Fonóban. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni.

Gondolnád, hogy ennyi hegedűkészítő van nálunk? Faragó-Thököly Mártonon kívül, aki a kiállítás szervezője is egyben, ott lesz még Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Draskóczy Gábor, Etzler Bernd, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András és Popara Nikola is.

Szombat este Gwendolyn Masin (hegedű) és Szalai Éva (zongora), majd Vizeli Máté (hegedű) ad koncertet, utóbbin közreműködik Konta Noémi (csembaló), Kovalszki Mária (zongora), Egervári Mátyás (cimbalom).

Vasárnap délután az Opera Quartet (Deák Sára és Hutás Erzsébet - hegedű; Tallián András - mélyhegedű; Nagy Domonkos - gordonka) ad műsort. A rendezvényen Sáránszky 100 címmel hangszertárlattal és kerekasztal-beszélgetéssel emlékeznek Sáránszky Pálra (1919-2000), a 20. század második felének legjelentősebb magyar hegedűkészítőjére.

A kiállítás látogatása, valamint a vasárnapi koncert ingyenes.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?