Ismerd meg a mai magyar festészetet, Újbuda vendégül lát

Oszd meg másokkal!

Desktop

Több mint 100 kiállítás és program kapcsolódik az országszerte és határon túlon októberben zajló Magyar Festészet Napja elnevezésű programsorozathoz, kiemelt helyszínei idén Újbuda, Eger és Szolnok lesznek.

Újbudán október 11. és 19. között rendeznek programokat több helyszínen, nekünk ez meg remek alkalom arra, hogy felfedezzünk olyan kisebb-nagyyobb galériákat, ahol eddig még sosem jártunk.

Október 11-én RE - edit címmel pályakezdő festőművészek csoportos kiállítása lesz a B32 Trezor Galériában, majd Csontváry emléktábláját koszorúzzák meg a résztvevők. Október 19-én A síktól a térig, a tértől a síkig címmel az Újbuda Galériában nyílik bemutató, de ezen a napon délután indul az a nagyjából két órás galériaséta, amely során Garami Gréta művészettörténész és Sipos Endre művészetfilozófus mutatja be a sorozat keretében, a kerületben nyílt kiállításokat. A séta során a Bartók 1. Galéria, a Bor és Kézműves Galéria, a Moha Kultúrtér, a Godot Galéria, a K.A.S. Galéria, a Gross Arnold Galéria, a Karinthy Szalon és a MÚK Galéria bemutatói lesznek láthatók.

A Magyar Festészet Napja rendezvény idei külföldi vendége Szlovénia lesz. A szlovén festőművészek munkáiból október 19-én a Próféta Galériában nyílik bemutató.
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?