Gyereknap: látogassatok el az újbudai tűzoltókhoz

Oszd meg másokkal!

Desktop
Képrészlet: tűzoltó múzeum
Képrészlet: tűzoltó múzeum

Május 27-én Katasztrófavédelmi Gyermeknapot tart a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság délelőtt 10 órától délután 16 óráig az Igazgatóság valamennyi laktanyájában, így a Tas vezér útra is érdemes ellátogatni.

Céljuk, hogy bemutassák a gyermekeknek és szüleiknek a hivatásos tűzoltók és az együttműködő önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységét, életét.

A Katasztrófavédelmi Gyermeknapon a gyerekek és felnőttek is felülhetnek a tűzoltó gépjárművekre, valamint megnézhetik a tűzoltók felszereléseit is. Valamennyi helyszínen próbariasztásokat is láthatnak az érdeklődők, így közelről nézhetik, hogy a tűzoltók hogyan csúsznak le a szertárba vezető csövön és öltöznek fel védőruhába másodpercek alatt. A látogatók szemtanúi lehetnek továbbá, hogy a tűzoltók a jelzést követő százhúsz másodpercen belül elindulnak a bajba jutottak megsegítésére.

Az autók szerelmeseinek is érdemes kilátogatni ezen a napon a tűzoltólaktanyákba, hiszen felülhetnek és fotót is készíthetnek a többtonnás (többek között emelőkosaras- és tűzoltódaru) gépjárművekről.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?