Így kerülnek a régi térképek is az internetre: szuperszkenner a Lechnerben

Oszd meg másokkal!

Desktop

Szeretsz régi iratokat, térképeket böngészni a neten? Teljes múzeumi gyűjteményeket, festményeket megcsodálni a kapanén ücsörögve?

Az ilyen, hatalmas és korszerű szkennerek teszik ezt is lehetővé, mint amilyet a Lechner Tudásközpont is kapott idén márciusban. 

Az országban egyedülálló szkenner segíti a digitalizációs munkát ezentúl a Lechner Tudásközpontban. A szkennerek nagyágyúja, mely az értékmentés minden igényét kielégíti, méretében is tekintélyes. Ez szükséges is, hiszen a pénzérme nagyságú apró tárgyaktól az A0 méretű tervrajzokig bármit képes egyetlen lehúzással digitalizálni, akár festményeket is, a keret eltávolítása nélkül, írják lelkes beszámolójukban

Persze a Lechner központnak nem az az elsődleges feladata, hogy minket "szórakoztasson, komoly dokumentáció-megőrző munkát végeznek:

A Lechner Tudásközpont az elektronikus építésügy, az építészet, az intelligens városi szolgáltatások és a térségi tervezés képviselője Magyarországon. A Miniszterelnökség háttérintézményeként szaktudásával támogatja a kormány építészetpolitikáját. Tevékenységi köreit szakinformatika, a területekhez kapcsolódó dokumentumokat és terveket kezelő dokumentációs központ és térinformatika segíti. Számos feladata jogszabályban meghatározott és az illetékes minisztériumi szakterület szakmai feladataihoz kapcsolódik.

A Tudásközpont eszköz és lehetőség a felelős minisztérium és további partnerei számára szakinformatikai, építésügyi és építészeti, valamint térségi tervezési, területfejlesztési és dokumentumkezelési elképzeléseik megvalósítására. Ehhez rendelkezésre áll jól képzett szakembergárda, technikai kapacitás, valamint egyedi dokumentum- és információs bázis, írják magukról bemutatkozó oldalukon.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?