Jártál már a Zipernowsky Házban? Új kiállításokkal várnak jövő héttől

Oszd meg másokkal!

Desktop

"Megmutatni a tudományt a művészetben, a művészetet a tudományban. A gyermekek számára érdekessé tenni mindazt, amit Öveges professzor megmutatott!"- ez a Zipernowsky Ház mottója. A transzformátor egyik feltalálójáról és a váltakozó áram apostoláról, Zipernowsky Károlyról elnevezett helyen az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) időszaki kiállítással emlékezik meg legendás egykori főtitkáráról, Kovács Győzőről, aki február 27-én lenne 85 éves. A tudományos népszerűsítésben elévülhetetlen érdemeket szerzett, színes egyéniségű tudós – az első magyar elektronikus számítógép, az M-3 egyik építője – életművét, páratlan nemzetközi kapcsolatrendszerét a családja által rendelkezésre bocsátott személyes tárgyak és dokumentumok, kiállításon először látható emlékek révén ismerhetjük meg, írják a kiállításról a rendezők.

A megnyitó időpontja: 2018. február 19., 18 óra

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek