Ma kellett figyelni a medvét :)

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: attackofthecute
Fotó: attackofthecute

Február 2.: gyertyaszentelő Boldogasszony napja.

Ez az a nap, amikor az európai hagyomány szerint, ha a barna medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, ijedtében visszabújik, és marad a tél. Ha borús az idő, akkor nincs mitől félni, kint marad, mert hamarosan jön a tavasz. (Bár a koponyeg.hu a követező két hétre igazi telet és fagyot jósol, ma eléggé csúf idő volt délelőtt ahhoz, hogy aztán korai tavaszra számíthassunk.)

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján azt ünnepeljük, hogy Szűz Mária negyven nappal Jézus születése után bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. Ott akkor az idős Simeon Jézust a nemzetek megvilágosítására szolgáló világosságnak nevezte. Innen ered a gyertyaszentelés szokása is. 

A későbbi időkben a gyertyát az újszülöttek mellett tartották a rontó szellemek távoltartására a keresztelés napjáig (illetve, hogy a csecsemőt ki ne cseréljék).

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek