Csütörtöktől mindkét irányban járható az Etele út

Oszd meg másokkal!

Desktop
Pont egy éve így nézett ki az Etele út, fotó: google maps
Pont egy éve így nézett ki az Etele út, fotó: google maps

Május 23-tól mindkét irányba járható az Etele út, jelezte a BKK. Persze, nincs még minden kész - bár a tervek szerint haladnak a munkákkal, ezért az Etele út továbbra is munkaterület marad, útszűkületekre továbbra is számítani kell.

Viszont megszűnik több, a Fehérvári úti, Tétényi úti és Somogyi úti kereszteződést érintő forgalomkorlátozás is, és újra eredeti útvonalán közlekedhet a 103-as, az 58-as és a 907-es busz.

A változások részletesen

Újra az Etele úton jár Kelenföld vasútállomás felé is a 103-as autóbusz, ismét megáll korábbi Etele út / Fehérvári út, Bikás park M és Bártfai utca megállóhelyén. Szintén újra az Etele úton jár mindkét irányba az 58-as és a 907-es autóbusz.

Az Etele úton a Fehérvári út és Tétényi út között a forgalom mindkét irányba kétszer egy sávon haladhat, egyedül a Rátz László utcai gyalogosátkelő jelzőlámpája nem működik még, az csak a villamos utasforgalom megindulásával egyidejűleg történik meg. A Hengermalom útról a továbbiakban nem lehet balra, a Fehérvári út felé kanyarodni, az Etele úton érkezők ugyanakkor továbbra is balra fordulhatnak a Hengermalom út és a Fehérvári út felé. A környéken továbbra is időszakos várakozási tilalomra kell számítani.

Az Etele út Tétényi út és Hadak útja közötti szakaszán kétszer egy sávon lehet haladni mindkét irányba. A Bártfai utca felé jelzőlámpás balra kanyarodó sáv létesül, a Bártfai utcából jobba és balra is ki lehet majd kanyarodni, továbbá bekapcsolják az Etele út és a Hadak útja csomópontban lévő jelzőlámpát.

Az Etele út Hadak útja és Somogyi út között is elindul a kétirányú forgalom, azonban az Etele Pláza építési munkái miatt továbbra is megnövekedett szállítójármű-forgalommal kell számolni. Az Etele út és a Somogyi út kereszteződésében a régi gyalogátkelő megszűnt, a jövőben az Etele Pláza előtt lévő gyalogos és kerékpáros átkelő lesz használható.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?