Ezek a munkák vannak még hátra az Etele úton

Oszd meg másokkal!

Desktop
Etele út, látványterv, BKK
Etele út, látványterv, BKK

Az 1-es villamos Kelenföld vasútállomásig tartó meghosszabbítása az utolsó fázisához ért, úgy tervezik, 2019 júliusában megindul a villamosforgalom az új szakaszon.

Így fokozatosan visszakapjuk az Etele utat is. Addig még ezek a munkák vannak hátra:

  • az útburkolati jelek felfestésének befejezése május közepére várható. Onnantól az autósok ismét mindkét irányban használhatják az Etele utat a Fehérvári út és a Somogyi út közötti szakaszon. A jelenleg módosított útvonalon közlekedő buszok is az eredeti nyomvonalukon közlekednek majd.
  • a vágányzóna füvesítése májusban fejeződik be.
  • a peronok könnyen mozdítható és elektromos berendezéseit, valamint a felsővezetékhálózat munkavezetékeit – vagyonvédelmi okokból – csak közvetlenül az utas nélküli próbajáratok és üzemi próbák megkezdése előtt helyezik ki, májusban és júniusban.
  • az utas nélküli próbajáratok júniusban indulnak, ezek sikeressége és a járművezetők oktatásának megtörténte után, előreláthatóan július közepén indul a villamosforgalom az új szakaszon.
  • a villamosforgalom elindulását követően a végállomás térségén kívül megszűnik a közúti forgalom korlátozása..
  • a végállomási kiszolgáló/forgalomirányító építmény, ami a villamosvágányok végében áll majd, majd csak novemberre készül el, ez az építkezés azonban az utasforgalmat és a villamos közlekedést nem befolyásolja.
  • az új villamosszakasz megvalósításával összhangban, a térség fejlesztésének részeként megújul a Fehérvári út a Hamzsabégi út – Lecke utca és a Csurgói út – Kondorosi út között: Új burkolatot kap az úttest és a járda is, mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, továbbá új jelzőlámpás csomópont létesül az Ulászló utcánál. Az 1-es villamos és a Fehérvári úton közlekedő villamosok közötti kedvezőbb átszállási kapcsolat biztosítása érdekében az Etele út/Fehérvári úti megálló – peronon belül – 28 m-rel közelebb kerül a Hengermalom úthoz. Ezek a munkák június végére fejeződnek be.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?