A Fehérvári úti felújítás részletei: figyelem, keddtől már érvényes

Oszd meg másokkal!

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

Október másodikán, kedden kezdődik a Fehérvári út következő szakaszának felújítása, a Kanizsai utca és a Lecke utca, valamint a Csurgói út és a Kondorosi út között, és előreláthatólag november végéig tart majd. A felújítás miatt a Fehérvári utat a jelzett szakaszokon egyirányúsítják a városközpont felé; a városhatár irányú útpályát pedig teljes szélességében lezárják.

Jócskán lesznek változások, szóval most aztán pláne ne megszokásból vezessetek!

A munkák első ütemében a városból kifelé vezető útpályát zárják le mindkét szakaszon, a városba befelé haladó útpályán ebben az ütemben munkavégzés nem lesz, a városközpont irányú forgalom akadálymentesen tud majd haladni, a lezárt területek mellett centrum felé lesz egyirányúsítva az útpálya. A korlátozás a villamosforgalmat nem érinti.

A Bocskai úttól kifelé haladva a Fehérvári úton csak az Ulászló utca és Kanizsai utca lesz megközelíthető, a Kanizsai utcától kezdődik a lezárás. A Kanizsai utca Fehérvári út melletti szakaszán az egyirányúsítás iránya ideiglenesen módosul: a Fehérvári úttól a Fadrusz utca felé lehet majd rajta közlekedni.

Az érintett szakaszon a munkaterület oldalán lévő kisebb keresztező utcák Fehérvári úti torkolata le lesz zárva, ezek az utcák zsákutcák lesznek, azonban a Dombóvári út és a Sárbogárdi út, valamint a Bártfai utca és a Hauszmann utca csomópontban jelzőlámpával biztosítják a keresztirányú közlekedést. A környező területek megközelíthetőségének biztosítása érdekében a Mérnök utca Fehérvári út melletti szakaszán az egyirányúsítás megfordításra kerül: Fehérvári út felé lehet majd kihajtani, a Mohai út és a Petzvál József utca közötti szakasza pedig ideiglenesen kétirányú.

A külső szakaszon a Csurgói úttól szintén a kifelé vezető útpályát zárják le útfelújítás miatt a Kondorosi útig, így ez a szakasz is a városközpont felé lesz egyirányú ideiglenesen.  A Csurgói út mindkét irányból megközelíthető lesz a Fehérvári útról.

A munkák az időjárástól függően várhatóan november végéig tartanak. A másik oldali útpálya felújítására majd a következő év tavaszán kerül majd sor.

A 973-as autóbusz Nagytétény, ipartelep felé az Andor utca és a Kondorosi út között a Fehérvári út helyett a Tétényi úton közlekedik:

az Albertfalva kitérő megállót nem érinti, ideiglenesen a 7-es autóbusz Csurgói út és a 213-as autóbusz Nyéki Imre Uszoda megállójában áll meg;

valamint az Andor utcánál a 103-as autóbusz ideiglenes megállóhelyén áll meg.

A Csonka János tér és a Hauszmann Alajos utca csomópontokban az autóbusz megállók helyett a 17-es villamos megállóit érinti.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek