Március 15.: nosztalgiavillamos Kamaraerdőre

Oszd meg másokkal!

Desktop
Remiz és villamos, 2014, fotó: Gréczi Bálint
Remiz és villamos, 2014, fotó: Gréczi Bálint

A Magyar Villamosvasút-történeti Egyesület‎ szervezésében március 15-én Újbuda-központ és Kamaraerdő között az 1074-es pályaszámú BKVT (Budapesti Közúti Vaspálya Társaság) "V" típusú, azaz a közismert "1000-es" villamossal lehet majd utazni az "E" vonalon. 

  • Indulások Újbuda-központtól: 10:15,12:00,13:45,15:30
  • Indulások Kamaraerdőből: 11:10, 12:55,14:40,16:25

Ide kötődő érdekesség, hogy a törökbálinti HÉV-vonal 1914-es megnyitására a BBVV (Budapest-Budafok Helyiérdekű Villamos Vasút) által megrendelt "E" típusú, a BKVT "V" típusával megszólalásig hasonló járművek, nem érkeztek meg az átadásra. Ezért a HÉV-társaság kénytelen volt a BKVT-től, a vonal forgalmának lebonyolítására "V" típusú motorkocsikat bérelni. A történelem folyamán ilyen bérlések később is előfordultak a két társaság között. Továbbá 1952 és 1963 között, mikor betűjelzésekkel látták el a dél-budai HÉV-viszonylatokat, az E jelzésű járat a Móricz Zsigmond körtér és Kamaraerdő közt járt, akárcsak a mostani nosztalgia menet., írják kedvcsinálónak az oldalukon.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek