Autóval viszed a gyereket a suliba és gondot okoz a parkolás? Így igényelhetsz várakozási engedélyt

Oszd meg másokkal!

Desktop

Március 31-ig érvényesek a 2017-es várakozási engedélyek a kerületben. Új kérelmet legegyszerűbben elektronikus formában tudtok beadni az ehivatalon keresztül, vagy postai úton a kitöltött nyomtatvány és csekk visszaküldésével a 1518 Budapest, Pf. 10. címre, valamint terminálon keresztül, melyet a Zsombolyai utca 5. I. emeletén találtok.

Lehetőség van személyes ügyintézésre is, de az önkormányzat honlapján felhívják a figyelmet, hogy ez esetben hosszabb várakozásra kell számítanotok.

A várakozási engedély benyújtásával egyidejűleg 2000 forint eljárási illetéket kell befizetni.

Az egyik legfontosabb feltétele az engedély kiadásának, hogy sem helyi adó, sem más jogcímen nem lehet tartozása a kérelmezőnek Újbuda Önkormányzata felé, valamint nem lehet 30 napnál régebbi, nem vitatott parkolási díj hátraléka sem a fővárosban.

Várakozási engedély igényelhető a lakcímhez, illetve a kiskorú gyermek bölcsődéje, óvodája, iskolája 300 méteres körzetéhez, ez utóbbi esetben a megengedett várakozás maximum 15 perc.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek