Célba ér az 1-es villamos: másfél év múlva az Etele térig utazhatunk vele

Desktop
fotó: Szekélyhidi Balázs/Magyar Nemzet
fotó: Szekélyhidi Balázs/Magyar Nemzet

Aláírta a BKK az 1-es villamos meghosszabbításáról szóló szerződést az Etele tér irányába. Az mno.hu volt a szemfüles, aki kiszúrta a közbeszerzési adatbázisban a hírt. A dokumentumok szerint francia-német konzorcium, a Colas Alterra és a Siemens együttműködve építheti az új sínpályát, 8,6 milliárd forintért.

Az Etele téri végállomás a Somogyi úton lesz, és közvetlenül csatlakozik majd az M4-es metrókijárathoz. Az új szakaszon 4 akadálymentes megállót építenek majd, várhatóan 13 hónap alatt. A napokban aláírt szerződés szerint 2019 nyarától használhatják az utasok az új vonalat.

Mindennek ára van, így az új pályaszakasznak is, ugyanis az Etele út közepén futó fasort ki kell vágni az új sínpár megépítéséhez. Korábban több tiltakozás is volt ezzel kapcsolatban, a szakemberek szerint azonban nincs más megoldás.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek