Ha nem a Pride-ra mész, érdemes lesz szombaton elkerülni a belvárost

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Budapest Pride miatt július 6-án, szombaton várhatóan 13:30 és 19 óra között forgalomkorlátozásokra kell számítani az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinkszy úton, az Alkotmány utcában, a Honvéd utcában és a Markó utcában. A korlátozások a közúti és a gyalogos forgalom mellett a közösségi közlekedési járatokat is érintik. A pontos információkat adó térképet ide kattintva találjátok meg.

Közúti közlekedés

Várhatóan 13:30-tól 17:30-ig lezárják az Andrássy utat. A keresztirányú forgalmat várhatóan 17:30-tól szakaszosan, a menet elvonulásával engedik át az Andrássy úton, azonban azt megelőzően gyalogosan és közúton sem lehet majd keresztezni az útvonalat.

Előreláthatólag 13:30-tól 18:30-ig lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Alkotmány utca között, 13:30-tól 19 óráig pedig az Alkotmány utca – Honvéd utca – Markó utca útvonalat. Az érintett útvonalakon a keresztirányú forgalmat is korlátozza a rendőrség. A menet elhaladása után az útvonalat szakaszosan megnyitják a forgalom előtt.

Arra kérik az autósokat, hogy figyeljék a kihelyezett jelzőtáblákat és a rendőrök útmutatásait, illetve ha tehetik, kerüljék el a környéket közlekedési útvonaluk megválasztásakor.

Gyalogos közlekedés

Az Oktogon 13:30-tól le lesz zárva, azonban a menet megérkezéséig, rendőrségi biztosítással a gyalogosok átjuthatnak a csomóponton, de csak az Aradi utca – Jókai tér – Liszt Ferenc tér – Dohnányi Ernő utca útvonalon. A menet elhaladásakor semmilyen módon, gyalogosan sem lehet keresztül jutni az Andrássy úton.

Tömegközlekedés

 • Várhatóan 13:30 és 17 óra között nem állnak meg a Deák Ferenc tér és a Széchenyi fürdő közötti megállókban a kisföldalatti szerelvényei. 17 óra és 17:30 között a Deák Ferenc tér és a Hősök tere; 17:30 és 18 óra között a Deák Ferenc tér és az Oktogon között nem állnak meg az M1-es metró szerelvényei. Autóbuszos pótlásra nincs lehetőség.
 • Várhatóan 13:30 és 18 óra között lezárják az M3-as metró Arany János utcai állomása. A lezárt állomáson a vonatok megállás nélkül áthaladnak.
 • A nagykörúti pályafelújítás miatt közlekedő 4-6V jelzésű villamospótló autóbuszok rövidített és terelt útvonalon közlekednek várhatóan 13:30 és 17:30 között. A pótlóbuszok a Király utca megállóhelytől a Király utca – Lövölde tér – Rottenbiller utca – Damjanich utca – Bajza utca – Városligeti fasor – Lövölde tér – Király utca útvonalon tesznek kerülőt és nem érintik az Oktogont és a Nyugati pályaudvarnál lévő végállomást. Az autóbuszok az érintett trolibuszmegállókban állnak meg. A Nagykörúton tömegközlekedéssel nem lehet utazni ezen időszakban az Oktogon és a Király utca között és a gyalogos átjárás is korlátozva lesz a fentiek szerint. A BKK azt javasolja, hogy inkább az M3-as metróval utazzatok a 4-6-os helyett.
 • A 2V villamospótló autóbusz várhatóan 13:30 és 19 óra között nem közlekedik.
 • A 9-es autóbusz várhatóan 13:30 és 18 óra között megosztva közlekedik, egyrészt Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar, másrészt pedig a Deák Ferenc tér és Kőbánya alsó vasútállomás között járnak majd a buszok.
 • Várhatóan 14 órától 18 óráig mindkét irányban a Clark Ádám tér érintésével, de az Erzsébet hídon át közlekednek a 16-os buszok. A Széchenyi István tér, a Hild tér/József nádor tér, a Deák Ferenc tér M végállomás megállók kimaradnak. A Deák Ferenc térnél az autóbuszok a 9-es busz Károly körúti megállóhelyeit érintik.
 • Várhatóan 13:30 és 18 óra között a 70-es és a 78-as trolibuszok rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró; illetve a Keleti pályaudvar M (Garay utca) és az Akácfa utca között közlekednek.
 • Várhatóan 13:30 és 18 óra között a 72-es trolibuszok helyett autóbuszokat közlekedtetünk rövidített útvonalon, Zugló vasútállomás és a Nyugati pályaudvar végállomás között. Az Arany János utca végállomást nem érintik ezen időszakban a trolik.
 • Várhatóan 13:30 és 18 óra között a 73-as trolibusz nem közlekedik.
 • Várhatóan 13:30 és 17 óra között két részre osztva közlekednek a 76-os trolibusz járatai. Egyrészt a Jászai Mari tér és a Lehel tér másrészt pedig a Keleti pályaudvar (Garay utca) és a 74-es trolibusz Károly körút (Astoria) végállomása között járnak a trolibuszok.
 • Várhatóan 13:30 és 18 óra között a 105-ös autóbuszok mindkét irányban terelve közlekednek a Clark Ádám tér és a Dózsa György út között a Fő utca, a Margit híd, a Szent István körút, Nyugati pályaudvar M és a Podmaniczky utca érintésével. Az autóbuszok valamennyi érintett autóbusz- és trolibuszmegállóban megállnak.
 • A 115-ös autóbuszok várhatóan 13:30 és 19 óra között két részre osztva közlekednek. Egyrészt az Árpád híd M és a Nyugati pályaudvar M; másrészt pedig a Boráros tér H (Közraktár utca) és a Kossuth Lajos tér M között közlekednek majd.

További forgalmi változások

A rendőrségi intézkedések függvényében korlátozva lehet még a délután folyamán a Dózsa György út és a Hősök tere térségében a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as jelzésű autóbuszok és a 75-ös trolibuszok forgalma. A járatok a rendőrségi döntések függvényében a Hermina út, illetve a Hungária körút érintésével, terelve közlekednek.

A közúti lezárások és emiatt a tömegközlekedési járatokra is érvényes forgalomkorlátozások a rendőrségi döntések függvényében változhatnak. Érdemes a pontos és aktuális információkért figyelemmel követni a BKK INFO oldalát (mobiltelefonról: m.bkkinfo.hu). Emellett a BKK helyszínen dolgozó forgalmizavar-elhárító munkatársai is segítenek a tájékozódásban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?