Árvíz – BKK-térkép a kerülőutakról

Oszd meg másokkal!

Desktop
Batthyány tér (fotó: ittlakunk.hu)

A Budapesti Közlekedési Központ összeállított egy térképet a Dél-Buda és Észak-Buda közötti jelentős közúti forgalomkorlátozásokról, javasolt kerülőutakról.

Kérik, hogy aki teheti, autója helyett válassza a közösségi közlekedés járműveit, amelyeket a BKK a főbb gerincvonalakon  sűrített menetrenddel közlekedtet. Kérik továbbá, hogy aki mindenképp autóba ül, kerülje el a Belvárost – a javasolt kerülőutak mindegyike Dél-Buda (M1-es, M6-os, M7-es autópályák) és Észak-Buda között Pesten át vezet. Az autópályák felől az M0-s körgyűrűt, Dél-Buda belsőbb városrészeiből a Rákóczi híd –  Hungária körút –  Árpád híd útvonalat javasolják Óbuda, Buda északi része, elővárosai felé.

Az árvíz okozta közlekedési változásokról folyamatosan frissülő, aktuális információk a www.bkk.hu oldalon találhatók.

Tegnap este egyébként az esőzések miatt a Batthyány tér és a Bem rakpart megközelíthetetlenné vált. A villamos- és HÉV-közlekedés már reggel megszűnt, de délutánra a 86-os buszok sem juthattak túl a Clark Ádám téren, azok ott tettek egy kört és visszafordultak Újbuda felé. Az Óbudáról érkezők pedig a Margit hídnál fordultak.Erre a szakaszra autókat sem engedtek be, pontosabban a Fő út felől érkező kocsikat láttunk a Lánchídnál, de a körforgalomból már nem lehetett kihajtani északra.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?