Zaj, rumli: épül a vasút

Desktop

Jobbára uniós pénzből megújítják a Balaton irányába futó vasútvonalat, oly mértékben, hogy a szerelvények akár 160 kilométeres sebességgel is száguldozhassanak majd rajta. Rozsi Gábor, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársa lakossági fórumon tájékoztatta a kerület lakóit.

Megtudtuk, hogy új sínpár építése is szerepel a tervek között, valamint 17 kilométer hosszú zajvédő fal felhúzása. Az agglomerációból érkező autósok számára öt új P+R parkoló épül, hogy vonatra szállva kissé tehermentesítsék a kerületi utak forgalmát.

Több új aluljárót terveznek a gyalogosok számára, és teljes mértékben átépítik az Albertfalva állomást. Számítani lehet rá, hogy az építkezés zajjal, felfordulással jár majd - akár éjszaka is -, de hát valamit valamiért.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek