PROGRAMOZÓ ISKOLA NYÍLIK GYEREKEKNEK ÚJBUDÁN

Oszd meg másokkal!

Desktop
programozás oktatás gyerekeknek
programozás oktatás gyerekeknek

Szerkesztőknek:

A Logiscool-t kifejezetten azért hozták létre, hogy a programozás, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módszerekkel Magyarországon is elérhetővé tegyék diákok számára. Speciális tananyaggal, új, saját fejlesztésű oktatási platformmal, játékos formában az egyetemista oktatók inspiráló környezetben tanítják programozni a diákokat. A Logiscool 2014 januárjában indította el első kurzusait Budaörsön. Jelenleg 7 országban, közel 40 helyszínen oktatnak programozást gyerekeknek. Az egymásra épülő, kezdő és haladó kurzusokat, programozó nyári táborokat a 7-17 éves korosztálynak ajánlják elsősorban. A Logiscool nyári táboraiban, programozó és robotika kurzusain már több mint 10000 diák vett részt.

Az iskola honlapja: www.logiscool.com

Élményalapú programozó iskola nyílik a XI. kerületben, 7-17 éves diákok számára

A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. Itt a lehetőség, hogy olyan módon tanulják meg használni, ami egész életükre pozitív hatással lesz. A szükséges tudást és az első sikerélményeket 2017.09.18-tól már a XI. kerületi Logiscool-ban is megszerezhetik a gyerekek.

A digitális írástudás elsajátítása egyre fiatalabb korban kezdődik: a programozást már alsó tagozatos korban el lehet kezdeni. Széles körű egyetértés van abban is, hogy a programozás a jövő nyelve. Hogy az igény már most is kézzel fogható mind a gyerekek, mind pedig a szülők részéről, a Logiscool délutáni iskolák, nyári táborok iránti hatalmas érdeklődés is bizonyítja.

 

A gyorsan bővülő, ma már nemzetközi hálózattal rendelkező Logiscool sikerét az élményalapú oktatási módszer adja. A diákok folyamatosan alkotva, játékosan tanulva sajátítják el a programozás alapjait.  A saját számítógépes játékok, programok készítése során kreativitásukat is fejleszthetik és közben észrevétlenül komoly matematikai, programozói tudásra tesznek szert. Az alapokat kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett programnyelvvel oktatják, az algoritmikus gondolkodást úgynevezett „géptelen” játékokkal is fejlesztik.

Az iskolai tanév időszakában délutáni kurzusokon vesznek részt a diákok. Hétköznapokon délután vagy szombaton délelőtt, hetente egyszer másfél órás  a foglalkozás.

„Programozni bárki tud! Hiszünk abban, hogy a jövő legfontosabb tudásának elsajátítása élvezetes és vidám dolog. A nyelvtanulás fontosságát ismertük fel 10-15 évvel ezelőtt, most emellett hasonló fontosságot kap a programozás is, hogy digitális írástudókká váljanak gyermekeink. Valamennyi intézményünkben odafigyelünk arra, hogy a diákok modern, inspiráló,  környezetbe kerüljenek. Ezt szolgálja, hogy mindenkinek saját laptopja lehet, és hogy iskoláink belső kialakítása, arculata igazodik a mai trendekhez. Nyártól már több ezer diáknak oktatjuk a programozást.” – mondta el dr. Breuer Anita, a Logiscool ügyvezető igazgatója.

Az innovatív, speciális tananyagra épülő kurzusokat a gyerekekhez korban legközelebb álló egyetemisták tartják, akik hamar megtalálják a közös hangot a 7-17 éves diákokkal. A Logiscool diákjai játszva és alkotva, szinte észrevétlenül tanulják meg a programozás alapelveit, rejtelmeit. Ezen kívül a feladatok megoldása felkeltheti, vagy növelheti az érdeklődést a matematika, vagy fizika iránt is, így az iskolai eredmények is javulhatnak. Természetesen nem lesz mindenkiből programozó, de a megszerzett tudás, a logikai gondolkodásmód, a problémamegoldó képesség szinte bármely munkaterületen hasznosítható felnőtt korban. „A diákok megtanulják a logikus gondolkodás alapjait, fejlődik a problémamegoldó képességük, átlátnak bonyolultnak tűnő folyamatokat és nem csak passzív befogadóként használhatják a számítástechnikai eszközöket.  2017. szeptember 1-től szeptember 16-ig a honlapunkon (www.logiscool.com/ujbuda) meghírdetett időpontokban Bemutató Nyílt Napokat tartunk, ahol ízelítőt adnunk abból, hogy a diákok mit és hogyan fognak tanulni. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!” - mondja a Logiscool  Újbuda vezetője.

https://www.logiscool.com/hu/school/ujbuda

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek