Budai Szent Imre-plébániatemplom

1114 Budapest, Villányi út 15. | +36-1-611-0107/Plébániahivatal, +36-30-846- 8649/Szentmisék alatt | http://szentimre.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Budapest-Szentimrevárosi Szent Imre-plébánia

A Szent Imre-templom a XI. kerület szívében helyezkedik el. Ez egy adomány és lehetőség. Könnyen elérhető tömegközlekedési eszközökkel. Nagy közösségi élettel: társadalmi, szociális és spirituális vonatkozásban. Ebben a lüktető közegben szeretnénk lehetőséget biztosítani a mai kor Istent kereső emberének.

Miért sziget? A sziget első hallásra inkább elkülönít valahonnan, mint közösségbe von. De a sziget az a hely is ahová azért megyünk, mert szükségünk van egy kis visszavonultságra. Ezt tudja biztosítani a Szent Imre templom és közössége Újbuda lakosságának.

Miért monasztikus? A cisztercieket a szerzetesrendek felosztásában a monasztikus rendek közé sorolják. A szerzetes radikálisan Istennek szenteli életét. Ennek az elköteleződésnek az átadása miatt szeretnék, ha a környezetünk tudna, ebből a nagy hagyománnyal rendelkező lelkiségi központból táplálkozni, növekedni. Szeretnénk magunkat megmutatni ciszterci szerzetesekként környezetünknek. A mai világ dinamikus életét él. Mi is sok helyen ott vagyunk, véleményt nyilvánítunk, szervezünk. A monasztikus hagyomány ereje abban rejlik, hogy a lüktető világban próbál/tud lecsendesíteni. A csendben tudjuk meghallani az Isten szavát.

A plébániahivatal címe: 1114 Budapest, Himfy u. 9.

Templomunkban vasárnap katolikus folyóiratok és könyvek széles választéka található meg és igény szerint be is szerzünk megrendelésre.

Szívesen látunk minden templomunkba jó szándékkal érkező látogatót, ha csoport érkezik, szerencsés ha előre tudjuk.

Templomi környezethez méltó kiállításokat, műsorokat, hangversenyeket, koncerteket is befogadunk előzetes egyeztetés után.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-611-0107/Plébániahivatal, +36-30-846- 8649/Szentmisék alatt
Email:iroda@szentimre.hu
Honlap:http://szentimre.hu
Facebook:https://www.facebook.com/szentimreplebania
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek