Koza Képkeret

1111 Budapest, Budafoki út 43. | +36-70-221-1112 | https://kozakepkeret.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Koza Képkeret üzlet 2006-ban kezdte meg működését a budafoki út 43 szám alatt. Előzőleg több budapesti képkeretező üzletben sikerült a szakma csínját-bínját elsajátítanom. 1997 óta foglalkozom képek keretezésével, és talán már nem jövök zavarba semmilyen extra igény vagy kérés esetén sem. Arra törekszem , hogy a legmegfelelőbb keretet válasszuk ki a vevővel közösen, és ezt hiba nélkül, tökéletes minőségben készítsem el. A kínálatunk folyamatosan változik, megújul. Igyekszünk ebben a rohanó világban szem előtt tartani a legújabb trendeket, ezzel párhuzamosan megtartva a szakma tradícióit, szabályait.

Schmidt Tamás
képkeretező

Szolgáltatások

Vállalkozásunk bármilyen kép keretezését vállalja függetlenül annak méretétől és a készítés technikájától. Az alábbi pontokban segítséget, információt próbálunk  adni a leggyakrabban előforduló munkákról.

Olajfestmények keretezése

Az olaj vászon technikával készült festmények keretezésénél a kép egyik paramétere eltérő a többi munkánál, például a rézkarcnál vagy a fotónál találhatótól, és ez nem más mint a vastagsága. A vászon egy feszítőkeretre, vagy más néven vakrámára van felfeszítve, melynek vastagsága általában 2 cm körüli. Szerencsésen egy olyan keretet kell választanunk amelynek a mélysége lehetővé teszi, hogy a kép elférjen a keretben. Azonban ez nem ökölszabály, és előfordul az is, hogy a mély keretek között nem találunk olyat ami a képünkhöz illene.
Ilyen esetekben érdemes végiggondolni, hol fogjuk elhelyezni a képet. A képkeret hátsó síkjából pár millimétert vagy akár egy centit is kilógó festmény nem zavaró, ha mondjuk egy ágy fölött lóg a falon, ahol soha nem látjuk oldalról, azonban egy folyosó falán elhelyezve már zavaró lehet a rálátás miatt.
Nem szívesen készítünk el úgy képkeretet egy festményhez, hogy nem mi mértük meg a képet. Ennek az az oka, hogy sokszor előforduló hiba a vakrámáknál, hogy nem derékszögűek a sarkok. Minden kedves vásárlónknak azt ajánljuk, hogy anélkül ne is válasszon keretet, hogy nem próbálta rá a képre a keretmintát.

A vászonképek másik szegmense az elmúlt pár évben az Afrikából vagy Ázsiából vásárolt művészeti alkotások. Ezekben az esetekben általában  egy feltekert vászon lesz a mű vakráma nélkül a szállítás könnyítése végett. A vakráma egy speciálisan csapozott és megfelelően szárított anyagból készült termék és bizonyos esetekben a kép felfeszítése is többe kerül mint a mű maga. Ilyenkor a kasírozást szoktuk javasolni amely olcsóbb ám visszafordíthatatlan beavatkozás. A kasírozást kizárólag olyan képeknél javasoljuk melyek nem képviselnek nagy értéket és jellemzően egy utazás emlékeként vásárolták. A kasírozásnak további előnye, hogy nem kell mély keretet vásárolnunk, így sokkal nagyobb lesz a választék. Vállaljuk a festmények újrafeszítését, restaurálását, tisztítását is.

Grafikák keretezése

Grafikai munka alatt számos technikát értünk. Ide soroljuk a grafit és szénrajzokat, a pasztellel készült műveket, a rézkarcokat, a linóleum és fametszeteket stb.
Ezeknél a munkáknál általában javasoljuk a paszpartu használatát.
A paszpartu sokat emelhet esztétikailag a használatával elkészült keretezésen és nagyon fontos funkciója, hogy eltartja az üvegtől a képet . Paszpartuink savmentes kartonok, amiket bátran használhatunk papírrégiségekhez is. Üzletünkben választhat különböző üvegekből, normál, antireflex (tükröződésmentes), vagy múzeumi minőségű üveget.

Grafikai művek restaurálását, tisztítását is vállaljuk.

Gobelin, oklevél, puzzle…

Az előzőekben fel nem sorolt képek, művek, tárgyak keretezését is szívesen elvégezzük, legyen szó gobelinekről, puzzle képekről, fotókról, oklevelekről, a nagyi szemüvegéről, mezekről, kutya által szétrágott mobiltelefonokról, vagy akár perzsa szőnyegekről, csiszolt vagy sima tükörről, lapos tévéről, kutyabőrről, lópatkóról, kavicsokról, parafadugókról, egyszóval bármiről.

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 17.00
Kedd10.00 – 17.00
Szerda10.00 – 17.00
Csütörtök10.00 – 17.00
Péntek10.00 – 14.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Schmidt Tamás
Telefon:+36-70-221-1112
Email:kozakepkeret@gmail.com
Honlap:https://kozakepkeret.hu
Facebook:https://www.facebook.com/KOZA-K%C3%A9pkeret-409503732722705
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.