Oszd meg másokkal!

Desktop

2016. január 1-től a Corvinus Egyetem Budai Campusának karai (Élelmiszertudományi Kar, Kertészettudományi Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar) a Szent István Egyetem részei. A továbbiakban a karok aktuális oldalai a https://szie.hu cím alatt érhetők el. A Budai Campus http://www.uni-corvinus.hu oldalai 2016. február 1-től kivezetésre kerülnek.

Az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsőoktatás fellegvárának keretet adó Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának épületegyüttesét. Az arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út–Szüret utca–Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felső Kertre. Az arborétum jelenlegi területét jelentő terséget valaha szőlőskertek borították, melyek a múlt század végén bekövetkezett filoxéravész során pusztultak ki. A szőlőtermesztés legnagyobb kártevőjének pusztítása előtt néhány évtizeddel, a Bach-korszak idején itt hozta létre kertészképző iskoláját Entz Ferenc, az 1848-as szabadságharc honvédorvosa…

A Budai Arborétum szakmai felügyeletét az egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke látja el, mely a K épület III. emeletén található.

Nyitvatartás:

Téli nyitva tartás (2015. október 24-től 2016. február 28-ig):

  • Hétfőtől – péntekig: 8.00 - 16.00

Az Alsó és a Felső Kert egyaránt látogatható.       

  • Szombaton, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon: 8.00 - 16.00

Csak az Alsó Kert látogatható.    

Nyári nyitva tartás (2016. március 1-től október 23-ig):

  • Hétfőtől – péntekig: 8.00 - 18.00

Az Alsó és a Felső Kert egyaránt látogatható.

  • Szombaton, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon: 8.00 - 18.00

Csak az Alsó Kert látogatható.

Arborétumunk a látogatási szabályok betartása mellett nyitvatartási időben ingyenesen és szabadon látogatható. Az arborétum területén megtartott rendezvények ideje alatt az arborétum látogatásához is belépőjegyet kell váltani.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek