Újbudai Szemünk Fénye Központi Bölcsőde

1119 Budapest, Tétényi út 46-48. | +36-1-204-6682 | https://ubi.ujbuda.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Bölcsődénk Kelenföld-Városközpontnál, a Bikás park közelében található. Bölcsődénk Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 100. évfordulója alkalmából, 1973. április elsején nyitotta meg kapuit.

2017 szeptemberében intézményünk akadálymenetesítése kiegészült, mivel kialakításra került mozgássérült WC, így fogadni tudjuk a kerekesszékes szülőket, családtagokat is.

A nevelési környezet kialakítására az odafigyelés, az esztétikum és az életkori sajátosságok figyelembe vétele jellemző.

Lényegesnek tartjuk, hogy a bölcsődei ellátáson belül a hangsúly a gyermekek személyiségének kibontakoztatásának segítésén legyen a mindennapi munkánkban. A megoldás ezzel kapcsolatban maga az „emberi tényező”, mely a siker kulcsa is egyben, hiszen ez határozza leginkább a bölcsődei kisgyermeknevelők, és a bölcsődei csoportok milyenségét. Az ehhez szükséges nevelési-gondozási munka magas színvonalú, jól szervezett kivitelezése elengedhetetlen, valamint a támogató, dicsérő és elismerő nevelői magatartást is meghatározónak tartjuk ezek mellett.

Gyermeki oldalt nézve a kognitív fejlődés szemmel látható változása megváltozott igényeket támaszt a szakmai hozzáállásban. Hiszünk abban, hogy jól megválasztott, gyakorlatias játékokkal, valamint megfelelő eszköztárral visszavezethető a gyermek életébe a természet- és környezetbarát hozzáállás, ismeretszerzés, tudástár bővítés.

Kisgyermeknevelőink lehetővé teszik a gyermekek számára a környezet tevékeny megismerését. Alkalmat, időt, helyet, eszközöket biztosítanak a spontán és szervezett tapasztalat és ismeret szerzésére, melynek alapjául szolgál az élményközpontú, életkori sajátosságokat figyelembe vevő tevékenységen alapuló nevelés megvalósítása.

Az egészséges életmódra nevelés, az egészséges táplálkozás megismertetése, elfogadtatása is lényeges számunkra, valamint a gyermek ízlésének, táplálkozási magatartásának, étkezési kultúrájának formálása, mely szintén kiemelt szerepet kap a mindennapokban.

Prevenciós szempontból a 2016. évi gyermeknapi rendezvényünkön átadott sóbarlang kulcsfontosságú, melynek használata szintén a napirendbe illesztve tud megvalósulni, melynek kapcsán az egészségmegőrző szerepe mellett meg kell említeni a hang- és fényterápiás hatásmechanizmusokat.

2017 nyarán az önkormányzati támogatásnak köszönhetően új beruházásként került kialakításra a Mezítlábas park, mely lehetőséget ad a különböző percepciós területek fejlődésének motiválására (látás, szaglás, tapintás).

Az általános nevelési és gondozási feladatokon túl kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek, illetve a családok igényeire. Programjainkat is ehhez igazodva szervezzük évről évre, melyek lehetőséget adnak az élményszerzésen kívül a szülői kompetencia növelésére, valamint a család és a bölcsőde közötti kapcsolat erősítésére is. Szervezett családi délutánok is segítik, hogy ténylegesen nyitott házként üzemeljünk.

Fontosnak tartjuk, hogy az egyes tevékenységek, programok illeszkedjenek a családokhoz oly módon, hogy az aktivitásuk valódi legyen, hogy a kompetenciaérzés „megfoghatóvá” váljék, hogy értelmét lássák a szülők a gyerekeikkel való foglalkozásnak, hogy újabb és újabb tevékenységek/ élmények születhessenek.

Az elmúlt években a különleges bánásmódot igénylő kisgyermekek speciális ellátása (nevelés, gondozás, a pedagógiai szakszolgálat közreműködésével korai fejlesztés, gyermekvédelem) hangsúlyos szerepet kapott intézményünkben. Ezen belül fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az 2016/17-es nevelési évtől részleges integrációban tudjuk fogadni az SNI-s gyermekeket.

Alapellátáson túli, a családi nevelést támogató szolgáltatások közül jelenleg időszakos gyermekfelügyelet működik bölcsődénkben, mely igen népszerű a családok körében. Ennek keretein belül olyan gyermekeket fogadunk, akiknek szülei elfoglaltságuk idejére, néhány órára kérik a gyermekük felügyeletét. Ellátásuk üres bölcsődei férőhelyeken biztosított, s a bölcsődei alapellátásban részesülő gyermekekével valójában megegyezik.

Összességében derűs, támogató légkör kialakításával és nyitott, ember- és értékközpontú hozzáállással várjuk a hozzánk érkező gyermekeket és családjaikat!

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-204-6682
Email:info@szemunkfenyebolcsi.ujbuda.hu
Honlap:https://ubi.ujbuda.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.