Szent István Egyetem - Budai Campus

1118 Budapest, Villányi út 29-43. | +36-1-482-6040/ÉtK, +36-1-482-6298/KertK, +36-1-482-6291/TajK | https://szie.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

2016. január 1-től a Corvinus Egyetem Budai Campusának karai (Élelmiszertudományi Kar, Kertészettudományi Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar) a Szent István Egyetem részei. A továbbiakban a karok aktuális oldalai a https://szie.hu cím alatt érhetők el. A Budai Campus http://www.uni-corvinus.hu oldalai 2016. február 1-től kivezetésre kerülnek.

"Az egyetemi integrációs program keretében 2000. január 1-vel három főiskola és három egyetem (köztük a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem) integrációjával létrejött a a tízkarú Szent István Egyetem. Az Élelmiszeripari Kar Élelmiszertudományi Karként 16 tanszékkel, illetve szervezeti egységgel 2003. augusztus 31-ig működött a Szent István Egyetem keretében. 2003. szeptember 1-től a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemhez csatlakozott, változatlan névvel. 2004. szeptember 1-én a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, és a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem egyesülésével megalakult a Budapesti Corvinus Egyetem. A hazai felsőoktatás reformjának részeként 2016. január 1-től ismét a Szent István Egyetemen folytatja tevékenységét, a Közép-magyarországi Agrárcentrum részeként." (Forrás: szie.hu)

A Villányi út, a Szüret utca és a Somlói út által határolt területen helyezkedik el az Élelmiszertudományi Kar, a Kertészettudományi Kar és a Tájépítészeti Kar tanügyi épületegyüttese. A Campus ékessége a 7,5 ha-os Budai Arborétum (online 2016 január közepén elérhetetlen), amely kb. 1700 fásszárú dísznövény taxonjával, több száz hagymás, gumós, hagymagumós virágfajtájával, évelő dísznövényeivel és évről évre kiültetett kb. 150-200 fajta egynyári és balkonnövényével a tanulás-tanítás mellett kikapcsolódási, pihenési lehetőséget biztosít a hallgatóknak és az oktatóknak.

A három kar közös szervezeti egysége a a Corvinus Egyetemen belül a Budai Campus Koordinációs Tanács, amely a karok által finanszírozott háttérrel a közös üzemeltetési, rendezvényszervezési és gazdálkodási feladatok elvi irányítását és ellenőrzését látja el. A Kertészettudományi Kar és az Élelmiszertudományi Kar közös kutatási-innovációs szervezete az Agrártudományi Centrum. A Campus karainak közös tudástára az iskolateremtő nevét viselő Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár. (Online 2016 január közepén elérhetetlen.)

A sportolás lehetősége biztosított a campus tornacsarnokában és szabadtéri pályáin, nem csak hobby szinten, hanem a több sportágban eredményes Kertészeti Egyetemi Atlétikai Club (KEAC) berkein belül is. Az itteni karokhoz kötődik a fél évszázados múlttal rendelkező Kertész Táncegylet, amely nem csak a különböző versenyeken, hanem a campus rendezvényein is nagy sikerrel lép fel.

A campushoz kötődik a Budai Arborétumban évente megrendezésre kerülő dísznövény szakkiállítás és vásár, hazánk legnagyobb kertészeti szakmai eseménye. Két évente kerül megrendezésre a Lippay Károly – Ormos Imre – Vas Károly Tudományos Ülésszak.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek