Katicabogár Waldorf Óvoda - Varázskert Telephely

1112 Budapest, Neszmélyi út 18/A. | +36-30-728-2708 | http://www.waldorf-haz.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Óvodánk - mint más Waldorf intézmények - a fej, a kéz és a szív óvodája. Pedagógiai munkáját az autonóm óvónők vezetik. A közösséget 4-7 éves korú gyerekek alkotják. A biztonság kialakításának fontos feltétele az óvoda napi, heti és éves ritmusa, amely támaszt nyújt a gyerekeknek. A mindennapokat a keresztény kultúrkör alapjaira épülő ünnepek színesítik.

A nevelés alapvetően az utánzásra épít, mind a tevékenységek megtanulásában (pl. kenyérdagasztás, kertészkedés), mind magatartásformák kialakításában (az óvónők a gyerekek jelenlétében csak olyat tesznek ami utánzásra érdemes lehet). A gyerekek a legkülönbözőbb természetes formákkal, színekkel, anyagokkal vannak körülvéve (fa, gyapjú, méhviasz, kő, termések).

A művészi tevékenységek (pl. vizes festés, viaszgyúrás, gyapjúkép készítés) szabad teret engednek a gyerekek alkotó fantáziájának. A Waldorf pedagógia a legteljesebb mértékben a gyermeki fejlődés szakaszaihoz igazodik annak érdekében, hogy a gyermekből a világra nyitott, független személyiség, alkotó felnőtt váljon. Óvodánk alkalmazkodik a különböző étkezési szokásokhoz, így vegetáriánus, vegán valamint étel érzékeny gyermekek óvodai ellátása is biztosított.

Nyitvatartás:

Hétfő07.30 – 16.30
Kedd07.30 – 16.30
Szerda07.30 – 16.30
Csütörtök07.30 – 16.30
Péntek07.30 – 16.30
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek