Iskola-Vár Képességfejlesztő Központ

1118 Budapest, Villányi út 105/A. | +36-70-413-1674 | https://iskolavar-hu.webnode.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Legfőbb tevékenységeink egyike a komplex gyógypedagógiai képességvizsgálat, melynek során feltárjuk az óvodás- és iskoláskorú gyermekek szülei, ill. pedagógusai által észlelt nehézségek okát. Az eredmények -szülőkkel való- alapos átbeszélése után kijelöljük a gyermek számára leghatékonyabb és legcélzottabb terápiás útvonalat. 

Tevékenységeink közé tartozik -többek között- a komplex figyelemfejlesztés, az iskolára való felkészítés, diszlexia- diszgráfia- diszkalkulia megelőzése, ill. kezelése, alapozó mozgásterápia, logopédiai problémák kezelése, autizmussal élő gyermekek ellátása, ill. gyermekek és/vagy szüleik pszichés megsegítése is. 

Nálunk minden egy helyen elérhető, így kollégáink összehangolt munkarendjének köszönhetően rendkívül kényelmesen megoldható az is, ha több területen igényel megsegítést a gyermek, vagy egy családból többen is járnak hozzánk egyszerre.

Az egyéni fejlesztés elkötelezett híveiként abban hiszünk, hogy a gyermek a legjobb és legszakmaibb differenciáló módszerek alkalmazása mellett sem tud olyan hatékonysággal fejlődni, mint akkor, amikor osztatlan figyelmet kap a gyógypedagógustól. Ezért - Budapesten ilyen szervezett formában szinte egyedülálló módon - nálunk egyedül vannak bent a gyermekek a fejlesztő foglalkozásokon, így tudjuk biztosítani számukra azt, hogy mindig, minden pillanatban a saját képességeikhez igazodjanak az általunk használt terápiás feladatok és módszerek. 

Kivételt képeznek ez alól az olyan csoportos foglalkozásaink, ahol egészen más célok kerülnek kitűzésre, mint az "SNI-s", vagy "BTM"-es gyerekek esetében. Ilyen pl. a szociális készségfejlődés, a helyes tanulástechnikai rutin kialakítása, vagy az ovisok iskolai életre való felkészítése. A csoportok összetételénél azonban itt is különösen nagy hangsúlyt fektetünk az életkor- és képességszintbeli homogentiásra, valamint arra, hogy minden részt vevő gyermek fejlődésének egyénileg kitűzött célja megegyezzen a csoport által meghatározott céllal.

"Megálmodtam és létrehoztam azt a helyet, ahol valódi odafigyeléssel, szeretettel és szakértelemmel fejlesztjük a gyerekek képességeit, ahol az egész család a figyelmünk fókuszában áll: érthetően elmagyarázzuk, megértetjük és elfogadtatjuk a szülővel a gyermeke problémáját, hiszen csak közös erővel tudunk tenni azért, hogy a gyermek sikeresen tudjon teljesíteni az iskolapadban. "
Medve-Bederna Tímea
Gyógypedagógus, logopédus

Olvass tovább: https://iskolavar-hu.webnode.hu

Nyitvatartás:

Hétfő12.00 – 18.00
Kedd10.00 – 18.00
Szerda10.00 – 18.00
Csütörtök10.00 – 18.00
Péntek10.00 – 18.00

Nyitvatartásunk rugalmasan igazodik a hozzánk járó családok idejéhez.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes
Parkolási megjegyzés:A mellékutcák fizetősek.

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Medve-Bederna Tímea
Telefon:+36-70-413-1674
Email:iskolavar@gmail.com
Honlap:https://iskolavar-hu.webnode.hu
Facebook:https://www.facebook.com/iskolavar
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.