Eszterlánc Magyar-Angol Montessori Gyermekház és Óvoda

1112 Budapest, Menyecske u. 14. | +36-30-543-3432 | http://www.lanclanc.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Eszterlánc Magyar-Angol Montessori Óvoda 2006 óta várja azokat a családokat, akik nyugodt, kellemes környezetben, nagy szakértelemmel rendelkező pedagógusokkal szorosan együttműködve szeretnének önálló és magabiztos gyermekeket nevelni.

A három vegyes korosztályú csoport mindegyikében 20–25 gyerek van, akikkel angolul és magyarul nevelő pedagógusok is foglalkoznak. A gyerekek egyéni fejlődését és érdeklődési körét figyelembe véve egyenként vagy kis csoportokban játszunk a gyerekekkel. A csoportszobák tágasak, világosak, a gyerekek igényei szerint lettek kialakítva. A játékok alacsony polcokon, ízlésesen vannak elrendezve. A rendelkezésre álló mozgástér nagy: a csoportszobák mellett tornaterem és hatalmas kert várja a gyerekeket. A kertészkedés, a zenés és mozgásos játékok, a mesemondás, versmondás, éneklés és a vizuális tevékenységek átszövik mindennapjainkat. Emellett heti egyszer torna és néptánc foglalkozáson is részt vesznek a gyerekek.

Az Eszterlánc Magyar-Angol Montessori Gyermekház 2010 óta fogadja a 1,5–3 éves gyermekeket kellemes, nyugodt környezetben, családias hangulatban. A gyerekek napi élettere egy családi házban lett kialakítva, amihez gyönyörű kert is tartozik. Egy csoport van, és két pedagógus foglalkozik a gyerekekkel (egy magyarul beszélő és egy angol anyanyelvű angolul beszélő). A kertészkedés, a zenés és mozgásos játékok, a mesemondás, versmondás, éneklés, a sütés-főzés és a vizuális tevékenységek átszövik mindennapjainkat. Emellett a csoportszoba polcain ízlésesen elrendezett fejlesztő játékok (Montessori eszközök) találhatóak, a pedagógusok pedig egyénileg vagy kis csoportokban foglalkoznak a gyerekekkel. A játékon kívül nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek minél önállóbbá váljanak: megtanulják egyedül használni a mosdót, egyedül öltözni, teríteni és nagy örömmel segítenek a felnőtteknek például elmosni a festékes tálakat, és ecseteket, vagy letörölni az asztalt, amikor véletlenül kilöttyen a víz vagy a leves.

Nyitvatartás:

Az Óvoda hétköznap reggel 7-től délután 5-ig várja a gyerekeket, 5 óra után pedig változatos különórákhoz lehet csatlakozni.

A Gyermekház hétköznap reggel 8 és délután 5 óra között várja a gyerekeket. 

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Montesz Alapítvány
Telefon:+36-30-543-3432
Email:info@lanclanc.hu, gyermekhaz@lanclanc.hu
Honlap:http://www.lanclanc.hu
Facebook:https://www.facebook.com/eszterlanc.montessori
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.