Dávid Művészeti Szabadiskola

1111 Budapest, Lágymányosi u. 14/B. | +36-20-357-4760 | http://davidmuveszetiszabadiskola.blogspot.hu

Oszd meg másokkal!

ISKOLÁNK  KÉTPÓLUSÚ. Az első pólus a SZABADISKOLA RÉSZ melyben önálló KERÁMIA STÚDIÓ és GYEREK ALKOTÓMŰHELY /7-14évig / is működik, vár minden olyan érdeklődőt felső korhatár nélkül aki nyitott, kísérletező kedvű, kíváncsi alkat, izgatja a szellemi kaland és meg akar ismerkedni a festészet, rajz, szobrászat és a kerámia technikáival./.

A másik pólus, INTENZÍV FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ a közép és felsőfokú művészeti intézmények minden szakára és minden olyan közép és felsőfokú intézménybe ahol a rajz/anatómia is/, a festészet/színelmélet is/ a szobrászat vagy a kerámia a felvételi követelmény része.

Mindenki egységesen magas színvonalú képzésben részesül. A felvételi vizsgára készülő a jelentkezés szakának megfelelő, speciális oktatást kap. Az első alkalommal szakmai lapot veszünk fel,melyben rögzítjük a jelentkezés szakának megfelelő követelményeket,ami alapján egyénre szabott felkészítés, oktatás valósítható meg.

Tekintettel az egyedi, személyre szabott tantervekre ,iskolánkba a beiratkozás nem időpontokhoz kötött, hanem folyamatos.

Az iskola művészeti vezetője Németh Ágnes, ismert képzőművész, vezetésével 20 éve működik művészeti iskola,felvételi előkészítő,oktatási koncepcióját a közép és felsőfokú intézményekbe felvettek magas aránya fémjelzi.

Tanmenetünk megismertet az emberi közlés formáival, fokozatosan juttatja el az itt tanulókat az ábrázoló művészet formáihoz és stílusaihoz.

Megismertet a vizuális és képi nyelv kifejező eszközeivel, a jelekkel, a fogalmi jelentésekkel, a technikák felismerésével és alkalmazásával, tartalmaz önismereti feladatokat is.

Személyes utak bejárására bátorít, foglakozik a megközelítés és befogás problémájával, segít értelmezni, tanítani, művészettörténeti ismeretekre épít és kiemelten foglakozik a kortárs vizuális művészetekkel és annak képi nyelvezetével. Fejleszti az önálló gondolkodást, az értékítéletekre való képességet, szelektív, kritikus gondolkodást, az alkotásra való képességet.

Az oktatás egyik legfontosabb szempontja: valahonnan- valahová eljutni, az ismeretanyag fokozatos egymásra építése.

Kéthavonta előadások, beszélgetések, vetítések ismert, meghívott előadókkal, igény szerint. Egész évben rendszeres művészettörténeti oktatás, a felvételik előtt 2-3 hónappal intenzív kortárs művészettörténeti oktatás, vetítésekkel, érdeklődés szerint .

Rendszeresen tartanak az itt tanító oktatók közös korrektúrát és időnként egyetemi tanár bevonásával, konzultációt.

Iskolánk többször rendezett kiállításokat különböző helyszíneken.

  • 2oo8-2012 .Matrica Múzeum-Százhalombatta,
  • 2010 - Karinthy Szalon Budapest,
  • 2011 - Klagenfurt, Ausztria,
  • 2012-Újlipótvárosi Galéria2012, Budapest, stb.

Ezenkívül minden évben más-más helyszínen művésztelepet tartunk, ahol nemcsak feltöltődünk, de különleges Land-art munkák is készülnek.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:nincs

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek