BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

1111 Budapest, Egry József u. 3-11. | +36-1-209-4983 | http://www.bmegimnazium.hu

Oszd meg másokkal!

A BME által alapított, angol tanítási nyelvű középiskola.

Gimnáziumunk 1993 szeptemberében kezdte meg az első tanévét, így a rendszerváltozás után alapított több száz iskola közül az egyik legrégebbi, legtöbb tapasztalattal rendelkező oktatási intézmény vagyunk. Szellemét, a diákság összetételét és hétköznapjait tekintve iskolánk nemzetközi, de a tanítás tartalmát és a kiadott bizonyítványt tekintve magyar rendszerű gimnázium (OM 035349), ahol az oktatás angol nyelven folyik.

Iskolánk családias légkörű, jó hangulatú intézmény. Nagy előnyt jelent, hogy kis létszámú osztályainkban közvetlen, személyes kapcsolat alakulhat ki a tanulók és a tanárok között, megteremtve a lehetőségét annak, hogy a tanárok jobban odafigyeljenek minden egyes diák személyes fejlődésére. A nyelvórákon bontott csoportokban folyik a tanítás, biztosítva a differenciált, a diákok szintjének és igényeinek leginkább megfelelő oktatást.

Diákjaink nemcsak Magyarországról, hanem más európai országokból, Amerikából, Ausztráliából, Afrikából valamint Kínából és Vietnámból érkeztek. A sokféle kultúra kavalkádja színesíti iskolánk hétköznapjait. Az angol nyelv elsajátítását különösen hatékonnyá teszi, hogy a diákok nemcsak az órákon, hanem a szünetekben is gyakran használják az egyetlen, mindannyiuk által beszélt, közös nyelvet, az angolt.

Tanáraink közt van magyar és külföldi egyaránt, és a magyarok közül is sokan külföldön szerzett diplomával illetve komoly nemzetközi oktatási tapasztalattal rendelkeznek.

Nagy hangsúlyt fektetünk a nemzetközi kapcsolatokra és a különböző külföldi iskolákkal, intézményekkel való együttműködésre. Iskolánk diákjai a négy év folyamán egyszer ellátogathatnak Angliába egy hetes tanulmányútra, és minden évben részt vehetnek az ausztriai sítáborunkban. Sokféle iskolán kívüli programot is szervezünk diákjaink számára.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek