Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (Herosz)

1113 Budapest, Nagyszőlős u. 21. | +36-1-331-8380 | http://www.herosz.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Herman Ottó, a nagy polihisztor, természettudós, hozta létre az egyesületet 1882-ben. Magyarország első, s sokáig egyetlen állatvédő egyesülete Európában is az elsők között alakult meg, s ekkor az állati jogok védelme magas szintű volt hazánkban.

A Herosz, mint a legrégebbi hazai állatvédő egyesület mindig is fontos szerepet töltött be a civil társadalom e szektorában, a helyi szervezetek koordinálása mellett külön figyelmet fordított a többi, hasonló szervezetekkel kialakított kapcsolatra. Még a rendszerváltás előtt a Herosz volt az, aki kezdeményezte az állatvédelmi törvény létrehozását, képviselői aktívan részt vettek az előkészítésben, majd a törvény életbe lépése után az egyesület az ún. jogsegély-szolgálat keretében széles körben igyekezett megismertetni annak tartalmát a lakossággal.

A Herosz a helyi állatvédelmi problémák megoldására létrejött közhasznú szervezet, tevékenysége az ország egész területére kiterjed, budapesti központja – mely az ügyviteli, adminisztratív feladatok színhelye – mellett több helyi szervezete működik, ezeknél zajlik a tevőleges, gyakorlati állatvédelmi munka.

Az egyesület céljai:

  • az élővilág védelmének fejlesztése
  • küzdelem a kóbor állatok létszámának csökkentéséért
  • az élőlényekkel szembeni toleranciára nevelés
  • felelősségérzet kialakítása környezetünk iránt
  • felelősségteljes állattartási kultúra kialakítása

Nyitvatartás:

Ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.